Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Bra, bättre, bäst när det är Aktörsträff

Den 13 oktober 2010 samlades ett stort gäng som arbetar för att underlätta det halländska företagandet.

Där var representanter för Halmstads Näringslivs AB, Region Halland, Connect, Skatteverket, Tillväxt Halland, ALMI, TEK, Nyföretagarcentrum, Falkenbergs kommun, Kungsbacka kommun, Coompanion, Marknad Varberg, Högskolan i Halmstad, RRC, CRED, Handelskammaren, Länsstyrelsen, Sveriges Exportråd, Science Park Halmstad och Hylte kommun.
 
Sammankallande var Region Halland. Göran Jönsson presenterade näringslivsprogrammet för 2011-2013. Henrik Bengtsson höll i en nulägesanalys av det halländska stödsystemet för nyföretagare. Syftet är att vässa stödinsatserna för nyföretagare ytterligare. Därefter höll Anette Pantzar en presentation av en halländsk samlingssajt, www.foretagsamt.se, för halländska företagare - nya och etablerade. Sandra Johansson berättade sedan mer om vad som händer i projektet Bra Bättre Bäst*.
 
Slutligen informerade Jannike Åhlgren om CRED, Erika Gyllensvan från Coompanion berättade om Ägarskiftesdagen den 18 november och AnnMari Bartholdsson från Region Halland presenterade IHA.

*Projektet Bra, bättre, bäst syftar till att öka tillgängligheten och kvalitén på nyföretagarrådgivningen i Halland så att den bidrar till att fler växande företag startas. Projektet har som främsta mål att framtidens rådgivning ska vara kundorienterad, ha fokus på tillväxtorienterade företag, och ingående rådgivningsaktörer ska vara kvalitetssäkrade. Projektet kommer att ledas av Region Halland i samarbete med de halländska kommunerna.

Projektet har en budget på knappt 8 miljoner kronor. Europeiska Regionala Utvecklingsfonden står för 40 % av budgeten och Region Halland och de halländska kommunerna för resterande 60 %.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.