Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

Affärsidé - första steget till att starta eget

Att lära sig jonglera är som att starta företag. Till en början behärskar du inte alla tre bollarna. Men med övning, envishet och att våga göra fel så lär man sig till slut.

Tisdagen den 6 september 2011 samlades 200 entreprenörer på en och samma plats, det var dags för Entreprenörskolans första seminarium. Entreprenörskolans olika seminarium är till för de som vill starta företag eller som driver ett mindre företag idag. Syftet är att stimulera till ett ökat nyföretagande och bättre ta vara på den entreprenörsanda som finns.
 
Arrangör är Halmstads Näringslivs AB i samarbete med Laholms och Hylte kommun. Projektet stöttas av Halmstad Kompetens.
 
Karolina Davidsson, nytillträdd Vd för Halmstads Näringslivs AB började med att hälsa alla välkomna och berättade att antalet anmälda under dagen passerat 250 (!) stycken. Med sig hade hon även Michael Johansson, Nyföretagarcentrum och Lina Christiansen, Halmstads Näringslivs AB.
 
Kvällens tema var affärsidé. Förutom utmaningen att entreprenörerna skulle lära sig att jonglera till det sista tillfället så fick deltagarna med sig många tankar och idéer kring affärer och företagande. Thomas och Peter från Realize sådde nya frön i deltagarnas huvuden. Med självdisciplin, regler, att vara aktiv och våga så har du grunden till ett fortsatt företagande.  
 
"Om du inte vet vad du ska göra, gör något"

Förutom denna inspiration så besöktes Entreprenörskolan av två tidigare deltagare som idag har startat eget. Lasse Lundholm som driver Rock style och Li Månljus som driver Tvätt För Alla.
 
Deras tips till entreprenörerna var:
Ge inte upp, placera din verksamhet "rätt", var innovativ, kämpa, tänk noga igenom namnvalet på verksamheten och ha någon i din närhet som kan lyssna och ge råd.
 
Med dessa råd och tips från ett par riktiga entreprenörer som gått Entreprenörskolan avslutades kvällen. Och som Thomas sa; Entusiasm och glädje smittar.
 
Kolla in filmen om premiären på höstens Entreprenörskola på Youtube »


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.