Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

200 entreprenörer på samma plats, vid samma tid!

Det finns en enkel förklaring - Höstens omgång av Entreprenörskolan har dragit igång - och med rekordmånga deltagare!

Tisdagen den 7 september 2010 slogs portarna upp för höstens första seminarium. Entreprenörskolans seminarier är en hjälp till självhjälp för alla som går i starta-eget-tankar eller nyligen har startat. Arrangör är Halmstads Näringslivs AB, men ytterligare tre kommuner är med i satsningen; Hylte, Laholm och Falkenberg. Projektet stöttas av Region Halland. Bilder från kvällen finns längre ner på sidan.
 
Karolina Davidsson från Halmstads Näringslivs AB hälsade alla välkomna och precis som vanligt fanns Michael Johansson från NyföretagarCentrum på plats. Thomas Hagbard höll i kvällens tema; affärsidé. Förmodligen väcktes många tankar och idéer kring affärer och företagande.
 
Deltagarna var placerade i grupper och fick åtskilliga möjligheter till grupparbeten. Att jobba ihop skapar nya nätverk och du vet aldrig när du kan få nytta av det. Thomas betonade att det inte finns något rätt eller fel, det finns bara olika perspektiv. Man måste tänja på gränser för att kunna se var gränsen går...
 
Ett lite annorlunda grupparbete var "Hur kan man tjäna pengar på en ko?". Kreativiteten flödade. Här gällde det att mjölka ur det bästa. Det fanns förslag på allt från reklamko, andelsko, ekologisk gräsklippare till kobingo online! Det sistnämnda förslaget korades till vinnare eftersom man lyckats förena något som redan finns med ny teknologi.
 
Kvällen avslutades självklart med en läxa till nästa gång, den 14 september, för det är ju en skola sa Thomas....
 
Tack alla ni innovativa entreprenörer som kom och välkommen tillbaka till nya utmaningar!
 

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.