Meny

05 jul 2012

Företagsreportage

120 deltog vid invigningen av Hälsoteknikcentrum

Den 26 mars 2010 invigdes den 3-åriga miljonsatsningen på hälsoteknik

Regionstyrelsens ordförande Göran Karlsson nämnde i sitt invigningstal att det här projektet är ett av de största som Region Halland är delaktiga i och att det stämmer väl in med Hallands hälsoprofil.
 
Sofia Brorsson koordinerade invigningen och guidade oss mellan programpunkterna.
 
Högskolan i Halmstad är projektägare och Magnus Hållander är projektledare. Hela projektet omsätter 25,5 miljoner SEK och man har höga förväntningar på utveckling av produkter och tjänster samt nya företag och anställningar som kan bli aktuella.
 
Forskningskoordinatorn Nicholas Wickström berättade om verksamhetens innehåll och vilka möjligheter som finns för både företag och organisationer i projektet. Nicholas och Magnus bjöd in till visning av demonstratorerna efter dagens föreläsningar.

Peter Majanen, expert på framtidsfrågor, och professor Håkan Eriksson från Karolinska föreläste om framtidens äldremarknad — en trend som ingen ville se för ett par år sedan. Nu är det högaktuellt!  De har gemensamt skrivit en bok som heter "Äldrelivsbranschen" och det var innehållet i denna bok som låg till grund för deras mycket intressanta föreläsning.
 
Företagarna Karin Älmeby och Anneli Liikane som driver AddXtra är medlemmar i Hälsoteknikalliansen och de fick äran att klippa bandet innan vi vandrade vidare för att inspektera Hälsoteknikcentrums lokaler i Högskolans entréplan.
 
Läs mer om invigningen
Hälsoteknikcentrum Halland
Hälsoteknikalliansen


Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.