Meny

24 maj 2012

Guldmorgonreportage

Guldmorgon® i vackra Simlångsdalen

Torsdagen den 24 maj 2012 blev det fullt på Tallhöjdens Värdshus när vi hade säsongsavslutning på Guldmorgon®. Temat på frukostmötet var företagsamhet och utveckling. Och i Simlångsdalen finns det potential.

Den här morgonen hade vi en extrainsatt programpunkt med anledning av Skyways konkurs tidigare i veckan. Bara några veckor tidigare hade Kullaflyg och Next Jet etablerat sig på Halmstad City Airport. Tur i oturen visade det sig.
 
Kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) redogjorde om vikten av att som residensstad ha en flygplats, dess betydels för infrastrukturen, näringslivet, arbetspendlare, Försvarsmakten och turismen och många fler.
 
Magnus Edman, som bor i Simlångsdalen och är VD för Halmstad City Airport, informerade om läget - som på mindre än 24 timmar såg betydligt ljusare ut än i tisdags morse. Detta tack vare de nya operatörerna Kulla och Next Jet som med gemensamma kraftansträngningar lyckades säkerställde tre avgångar per dag till Arlanda, måndag - fredag, redan på onsdagen.
 
Christer Paulsson, chef för Kullaflyg, berättade att man kommer att flyga hela sommaren och att man redan nu jobbar med höstens tidtabell. Dessutom kommer det att bli en avgång till Bromma i höst. Christer betonade att Kullaflyg vill vara en prispressare. Han tackade också för att man tagits emot med öppna armar.

Karolina Davidsson, VD för Halmstads Näringslivs AB, tog sig självklart tid att mingla och prata med morgongästerna både före och efter programmet.
 
Carl Fredrik Graf (M) försöker att delta så ofta han kan på Guldmorgon, idag hade han dessutom en punkt i programmet. Frukostmötena är ett bra forum för dialog mellan kommun och näringsliv.
 
Maria Benulic från Region Halland fanns på plats och informerade om nyföretagarcheckar.

Dag: torsdag den 24 maj 2012
Tid: kl 06.45 - 08.30
Plats: Tallhöjdens Värdshus, Simlångsdalen,  Hitta dit

Tema: Företagsamhet och utveckling

Vi har ett företagsamt inland med gott om entreprenörer. Den här gången besöker vi Simlångsdalen och får veta mer om den spännande utveckling som pågår och vad kommunen har för planer.
Kl 06.45:  Vi börjar med frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter! Sätt dig gärna bredvid någon du inte har pratat med förut.


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

 • Karolina Davidsson, VD för Halmstads Näringslivs AB. Nyheter och intervjuer.
 • På höjden med företagsamhet, Lotta Ericsson, Egenföretagare, Tallhöjdens Värdshus.
 • Översikt och framtid. Det finns planer för Simlångsdalen. - Henrik Oretorp (C), ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet, Halmstads kommun.
 • Från säsongsföretagare till året runt-entreprenörer. - Mats Gunnarsson, verksamhetsledare på Farmartjänst, och egenföretagare.
 • Simlångsdalens Samhällsförening, för både trivsel och utveckling - Johanna Håkansson, ordförande, och egenföretagare.

  Kl 08.15: Tid för mingel och frågor. Passa på att få veta mer om Konsultcheckar och Nyföretagarcheckar. Maria Benulic från Region Halland finns på plats och svarar på frågor.

  Anmäl dig senast måndag den 21 maj.

  Anmälan är stängd. Kontaktperson:  leili.lindwe@halmstad.se, 035-13 74 28.

  Ta med visitkort! Vi lottar som vanligt ut fina priser.

  Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med
  intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.