Meny

19 apr 2012

Guldmorgonreportage

Guldmorgon® med miljötänk

Torsdagen den 19 april 2012 samlades Halmstads näringsliv denna tidiga morgon hos Anticimex för att avnjuta en god frukost och lyssna på intressanta presentationer på temat miljö.

Denna morgon var det fler nya deltagare än vanligt som besökte Guldmorgon. Vi är väldigt glada för att ni kom och hoppas att vi ses igen.

Morgonens (ekologiska) frukost levererades av Spis Deli, som har ett naturligt miljötänk i sin verksamhet. Muggarna är exempelvis gjorda i PLA-plast, majsstärkelse, som är nedbrytningsbart.
 
Karolina Davidsson, VD på Halmstads Näringslivs AB, fortsatte att prata miljö och lyfte att det idag är högt upp på mångas agenda.
 
Svenskar tycker att miljötänk är viktigt och Sverige är duktiga på att hjälpa miljöföretagare. Alla företag kan bli bättre, det gäller bara att hitta en nivå som passar just ditt företag.

Monica, ny VD på HEM (Halmstad Energi och Miljö). Monica berättade om att HEM arbetar mycket med sådant som inte syns. En stor del av deras arbete pågår under jord. HEM arbetar med ett långsiktigt engagemang mot näringslivet. Deras engagemang har bland annat lett till att BilMånsson valde att samarbeta med HEM på den nya anläggning som byggs upp i Flygstaden.I miljöfrågan har även HEM en del att jobba på enligt Monica, även om ordet miljö finns med i namnet. Som kommunägt bolag har de ett stort ansvar för att engagera sig i miljöfrågor.


Calle Åkesson, VD Anticimex. Calle började med en historisk återblick. I alla år har Anticimex roll varit att förebygga och skydda. Namnet är uppbyggt av orden Anti – mot och Cimex – vägglöss, ett problem som var vanligt förr och som kommit tillbaks på senare år.
 
Redan då arbetade de med miljö. De tog bilen ut till landsbygden men väl på plats cyklade de mellan husen. Miljötänket idag handlar mycket om att förändra exempelvis skadedjursbekämpningen med annat än de medel som används idag. Extrem kyla eller värme är några metoder.
  
Anticimex har ett starkt varumärke men många vet inte att de arbetar med mycket mer än skadedjursbekämpning. De är nytänkande och innovativa, använder sig av ny teknik. Nu kan man få ett sms från en utställd fälla med vad som fastnat i fällan och när den fångades.

Hanna Norrman & Hanna Berggren, SEE U Halmstad. SEE U är ett relativt ungt företag som hjälper företag att få igång ett effektivt miljöarbete och få kontroll på energianvändningen. Ett sätt för företag att arbeta med miljö är att miljödiplomeras.
 
En miljödiplomering är ett miljöledningssystem likt ISO, det är enklare, och passar därför alla företag. Det är Halmstads kommun som gjort det möjligt för företag i Halmstad att miljödiplomera sig. Kommunen måste vara medlem i ett nätverk för att tillåtas att miljödiplomera. SEE U är ett av några företag i Halmstad som arbetar med miljödiplomering. När det handlar om miljö är det är lättare att göra rätt från början, än att städa undan i efterhand.
 
Som avslutning på temat miljö (och återvinning) presenterade Johan F Lundberg, VD på Halmstad & Co kampanjen teaterstolen.se (som blir publik den 30 april). Stolarna på Halmstad teater ska bytas ut och du kan buda hem stolar! Ge bort eller behåll dem själv. Pengarna går till särskolans teaterförening och Haldahusets verksamhet. Alla vinner på att återvinna.

"Morgonstund har guld i mund"

Dag: torsdag den 19 april 2012
Tid: kl 06.45 - 08.30
Plats: Anticimex, Hitta dit
 
Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost medintressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kan miljöarbete och företagande fungera ihop? Denna Guldmorgon sätter vi fokus på miljö. Miljötänk kan vara vinnande på många sätt. Och miljö innebär så mycket…
 
Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10
Karolina Davidsson, VD Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.30Calle Åkesson, VD Anticimex Halmstad. Företagsutveckling genom att skapa hälsosamma och trygga miljöer.
Kl 07.45
Hanna Berggren, Klimatstrateg och Hanna Norrman, Energistrateg, See U. Miljödiplomering för företag – Vad är det? Hur gör man?
Kl 08.00
Monica Karlsson, VD, Halmstads Energi och Miljö. Med energi för företagande - lösningar med miljöperspektiv.
Kl 08.15
Tid för mingel och frågor.
 
Anmäl dig senast måndag den 16 april.
 
Till anmälan
Begränsat antal platser. Anmäl ev. specialkost till leili.lindwe@halmstad.se.
 
Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.