Meny

15 feb 2012

Guldmorgonreportage

Frisk, levande och hälsosam Guldmorgon®

Den 15 februari 2012 samlades ungefär 150 gäster i Högskolans Idrottshall

Karolina Davidsson, VD på Halmstads Näringslivs AB inledde morgonen med att först hälsa alla välkomna, för att sedan hälsa en speciell hemlig gäst välkommen - Kitchi Gegö som utsågs till Årets Företagare 2011. Både i Halmstad och i Halland.
 
Kitchi kommer ursprungligen från Rumänien där han varit landslagstränare för gymnastik. För 33 år sedan kom han till Sverige med sin familj. Idag har han ett prisat, friskt och välmående företag, Kitchis Friskvård.
 
Vid Galan 2011 fick han ta emot priset Årets Företagare som delas ut av organisationen Företagarna. Kitchi menar att det finns två typer av människor. De positiva - som delar med sig. Och de negativa - som inte delar med sig. Han valde från början att tillhöra de positiva. Något vi alla fick del av denna morgon.


Distriktidrottschef Peter Gårdestedt, Idrottscentrum Högskolan, kunde berätta att Högskolan i Halmstad är en av de främsta när det gäller bredd och kompetens inom området idrott och hälsa. Det finns ett nära samarbete med kommun, region och näringsliv. De idrottsrelaterade förskningsmiljöerna ger positiv spin off. Man satsar dessutom på att ge elitidrottare förutsättningar att studera i Halmstad efter sina villkor. Ett exempel är Scandinavian School of golf.
 
Amir Baigi, Epidemiolog, Docent FoUU Halland, drog 100 års folkhälsohistoria på 10 minuter! Grattis alla tvättäkta hallänningar - ni är så gott som "odödliga". Forskning visar nämligen att Halland har längsta medellivslängden i Sverige. Hallänningarna är dessutom ett friskt släkte. Så om man ska bli odödlig gällar följande faktorer: 1. Du ska vara äkta hallänning. 2. Du ska vara lantbrukare. 3. Du ska vara kvinna.


Magnus Hållander, projektledare för Hälsoteknikcentrum Halland berättade om hur den behovsmotiverade forskningen och utvecklingen utgår från samhällsbehoven. Det är alltid människan som är i centrum när nya produkter och tjänster skapas. Samverkan mellan näringsliv, akademi, samhälle och användare är viktig för utvecklingen. I Halland är folkhälsa ett prioriterat område. Siktet är inställt på att bli den bästa aktören nationellt, och att bli konkurrenskraftiga internationellt.
 
Sist ut denna morgon var Emma Börjesson som är projektkoordinator och arbetar med bl a jämställdhetsfrågor. Hon menar att ett genus- och jämställdhetsperspektiv inte bara är ett mål utan även ett medel inom området hälsoteknik. Här förs mans- och kvinnodominerande områden samman. Användarna av hälsoteknik/tjänster, t ex sjukvårdsanställda, är dessutom potentiella producenter av nya idéer när det gäller att utveckla tjänster och produkter.
 
Mer information finns på Högskolan i Halmstads hemsida
 
Slutligen vill vi rikta ett särskilt tack till tjejerna på Idrottscentrum som denna kalla och glashala morgon ryckte ut för att leta upp sand för att göra ingången för våra gäster säkrare.

Dag: onsdag den 15 februari 2012
Tid
: kl 06.45 - 08.30
Plats
: Idrottscentrum, Högskolan i Halmstad.Hitta dit

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!


------------------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Det pågår spännande forskning och utveckling inom områdena  folkhälsa, idrott och hälsoteknik här i Halmstad. Nya företag startas, och befintliga utvecklas. I Halland har vi dessutom livskvalitet. Mår människor bra mår näringslivet bra. Vi bjuder på en morgon i hälsans tecken.

Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10

Karolina Davidsson, VD Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen. 
Kl 07.30

Distriktidrottschef Peter Gårdestedt, Idrottscentrum Högskolan. Elitidrott och utbildning i Halmstad.
Kl 07.45

Amir Baigi, Epidemiolog, Docent FoUU Halland.  Hallands folkhälsa i ett historiskt perspektiv.
Kl 08.00

Magnus Hållander, proj.ledare, Hälsoteknik-centrum Halland vid Högskolan i Halmstad och Emma Börjesson, projektkoordinator som arbetar med bl a jämställdhetsfrågor. Behovsmotiverad forskning och utveckling.
Kl 08.15
Tid för mingel och frågor.

Anmäl dig senast fredagen den 10 februari.

Till anmälan
Begränsat antal platser.

 
Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.