Meny

14 dec 2011

Guldmorgonreportage

Glänsande Guldmorgon® hos Hedin Bil

Den 14 december var det åter igen dags för nätverksträffen Guldmorgon®. Denna gång var det Hedin Bil på Stenalyckan som hade nöjet att ta emot Ungefär 170 morgonpigga gäster.

Spis och Deli stod för frukosten som var mycket god och energigivande i form av smoothies, frukt och surdegsbröd med tillbehör. Hälsosamt och ekologiskt är två nyckelord i Spis och Delis koncept enligt VD:n Christian Axell.
 
När gästerna plockat till sig av godsakerna på buffén släcktes ljuset ner. In kom Halmstads lucia med tärnor och bjöd på vacker sång.
 
Karolina Davidsson, VD på Halmstads Näringslivs AB berättade sedan om kommunens tillgänglighets-och bemötandepris som delades ut på den internationella funktionshinderdagen den 3 december. Vinnare blev Comfort Audio och Holger Sax. Holger Thulstrup som satt i publiken välkomnades upp på scen för att berätta lite om deras arbete med tillgänglighet på salongen. Bland annat används flyttbara produktställ för att underlätta framkomligheten.

Carl Fredrik Graf intog därefter scenen och berättade kort om de förändringar som kommer att ske inom kommunen och näringslivet. Kommunen vill effektivisera arbetet med näringslivsfrågor och har därför tagit fram tre förslag på åtgärder. Arbetet fortskrider som vanligt fram till att beslutet är fattat.
 
Per-Erik Persson har varit platschef på Hedin Bil sedan 2006. Han berättade om historien bakom Hedin Bil och hur det hela började år 1985 när bilanläggningen Philipsson i Borås förvärvades av far och son Hedin. Sedan dess har företaget utvecklats mycket under åren. 1992 invigdes den nybyggda bilanläggningen på Stenalyckan. Per-Erik Persson är inte orolig för konjunkturen, utan är mycket nöjd med de siffror som uppvisats i år. Nyligen gjordes en rekordaffär där avtal om leverans av 37 tunga lastbilar tecknades.  Det är den största enskilda affären i koncernens historia på lastbilsfronten.

På Stenalyckan ligger även hemelektronikkedjan Electrolux Home. Stefan Lindblad är VD och var med och öppnade butiken på Stenalyckan den 7 maj i år. Stefan berättade om sin bakgrund och hur han har utvecklat smartare lösningar till kunden. På Electrolux Home i Halmstad blir kunden erbjuden en helhetslösning. Förutom försäljning av bland annat vitvaror, kök, och förvaring erbjuder dem även montering och installationer, numera även på fönster.
 
Hans Ripén, elingengör och enhetschef för belysningen i Halmstad kommun berättade bland annat om att byte av lampor i utomhusbelysning pågår för att minska energiförbrukningen. Detta ska vara klart under 2012.

Avslutningsvis berättade Karolina Davidsson om projektet Unga Jobb som ska verka för att ungdomar lättare ska komma ut i arbetslivet genom praktik. Det är Halmstads Näringslivs AB tillsammans med bland annat Arbetsförmedlingen som driver projektet. Målet är att få ihop 150 praktikplatser till 2012.
 
Inspiratör för en dag är ett annat projekt som pågår där företagare tar emot en praktikant under en dag. Detta för att ungdomar ska få en inblick i hur en vanlig dag på jobbet ser ut.

Dag: onsdag den 14 december 2011
Tid
: kl 06.45 - 08.30
Plats
: Hedin Bil.Hitta dit

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!


-------------------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.00

Halmstads Lucia med följe
Kl 07.20

Karolina Davidsson, VD Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen. 
Kl 07.30

Per-Erik Persson, platschef, Hedin Bil och Björn Mattsson, försäljare företagsbilar, Hedin Bil. Hedin Bil – Med från början på Stenalyckan
Kl 07.45

Stefan Lindblad, VD, Electrolux Home Halmstad.  En resa i företagande som nådde sitt mål på Stenalyckan i Halmstad.
Kl 08.00

Hans Ripén, elingenjör, Teknik- och fritidsförvaltningen. Juleljus i Halmstad.
Kl 08.15

Tid för mingel och frågor.

Anmäl dig senast den 9 december.

Till anmälan
Begränsat antal platser.

 
Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.