Meny

16 nov 2011

Guldmorgonreportage

En magasinerad GULDMORGON® på Slottsmöllan

Den 16 november 2011 var det riktigt mysigt trångt på Magasinet. Ungefär 140 personer var samlade till nätverksfrukosten.

Karolina Davidsson, VD för Halmstads Näringslivs AB, hälsade alla välkomna till nätverksträffen Guldmorgon®. En samlingsplats där näringsliv och kommun kan mötas och utbyta information. Hon berättade bl a om uppropet kring Unga Jobb och om Galan (all information om vinnare mm finns på hemsidan).
 
Denna morgon hade vi dessutom en hemlig gäst. Det var Carl-Johan Lagervall, Comfort Audio AB, som utsågs till Årets Innovationsföretag 2011 vid Galan för Halmstads näringsliv. De har även prisats nationellt och fick första pris på Swedish Embedded Award 2011. I Halmstads kommun finns riktigt "prisvärda" företag.

Det är kul med unga entreprenörer som vågar! Rickard Maasing, driver vid 21 års ålder restaurang Magasinet på Slottsmöllan. Idén kom 2010 och han sökte en lokal med unikt läge. Då träffade han Sven Rautenberg. Och idag är restaurangen verklighet. Det serveras dagens lunch och Rickard kommer även att börja ha kvällsöppet. Det är alltid positivt med unga förebilder inom företagandet och vi önskar honom lycka till. Läs mer om Magasinet.

Samhällsbyggnadskontoret representerades av ordföranden, Henrik Oretorp (C), och Fredrik Ottosson, som basar för verksamheten. De redogjorde för planerna för norra delen av Halmstad, samt vad som är på gång redan nu. Kårarp är ett växande industriområde, på Sofieberg ska det byggas bostäder, i Holm planers för villatomter, i Getinge tittar man på mark för både bostäder och verksamheter och samma sak gäller Harplinge. När det gäller Tegelbruket så undersöks möjligheten till bostadsbyggande.
 
Sven Rautenberg är en välkänd profil, Han har på 15 år byggt upp ett företagscentrum på Slottsmöllan. Från början fanns här 15 företag, idag 115! Det är en fantastisk utveckling. Sven har räknat ut att det finns ungefär 650 personer sysselsatta i området. Vad är då drivkraften? Jo, enligt Sven, handlar det om glädjen i att kunna leverera det hyresgästerna behöver. Att vara delaktig i att se hur företagen utvecklas tack vare mångfalden - det skapar möjligheter. Och Sven är besjälad av att leverera.

Magdalena Johansson, VD för Almi Halland, berättade om vad de kan göra för företagen. Och de har en hel del i sin portfölj förutom utlåning av kapital.

Mentorprogrammet är en del och man söker mentorer som kan ta sig an en adept under ett år. Innovationsrådgivning, konsultcheckar, vård- och omsorgspilot, seminarier om att köpa företag är fler exempel på Almis verksamhet. Det som är lite oroande just nu är att man märker att det är ett avvaktande läge på marknaden. Men som Magdalena avslutade med; "man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke." Våga och du kan vinna. Läs mer om Almi.

Dag: onsdag den 16 november 2011
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: Magasinet, Slottsmöllan. Hitta dit
 
Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:


Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10
Karolina Davidsson, VD Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.20
Rickard Maasing, restaurangchef Magasinet,  en gång i tiden var det magasin för bönderna, nu är det en förädlingsstation av det de odlar - en restaurang.
Kl 07.30
Sven Rautenberg, VD Slottsmöllans Fastighets AB, berättar om Slottsmöllan - Framtiden med historia
Kl 07.45
Fredrik Ottosson, Chef Samhällsbyggnadskontoret och Henrik Oretorp (C), Kommunråd delar med sig av Aktuella planer för norra Halmstad
Kl 08.00
Magdalena Johansson, VD, Almi Halland: Almi för fler framgångsrika företag
Kl 08.15
Tid för mingel och frågor.
 
Anmäl dig senast den 11 november.
 
Till anmälan
Begränsat antal platser.
 
Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.