Meny

14 sep 2011

Guldmorgonreportage

GULDMORGON® med fokus på Oskarström

Den 14 september 2011 samlades över 100 personer på Nissaströms Konferens & Kursgård - temat denna morgon var Oskarströms utvecklingsmöjligheter

Den 14 september 2011 samlades över 100 personer på Nissaströms Konferens & Kursgård - temat denna morgon var Oskarströms utvecklingsmöjligheter.

Det bjöds på mysigt, välkomnande stämning och en fantastisk frukostbuffé. Carl Fredrik Graf (M), styrelseordförande i Halmstads Näringslivs AB och KS ordförande, hälsade alla välkomna. Han berörde vikten av samarbetet mellan kommun, företag, organisationer och invånare när det gäller utvecklingen i kringorterna. Carl Fredrik tog även upp att kommunen tar näringslivsfrågorna på stort allvar och därför genomförs nu en organisationsutredning för att se över hur näringslivsfrågorna ska hanteras fortsättningsvis. Utredningen ska vara klar den sista oktober. Därefter lämnade han över ordet till Karolina Davidsson som sedan den 1 september är VD för näringslivsbolaget.
 
Karolina Davidsson, är ett bekant ansikte för många i Halmstad. Hon har arbetat på Halmstads Näringslivs AB som näringslivsutvecklare sedan 2008 och framför allt fokuserat på starta eget. Tidigare var hon regionchef för Ung Företagsamhet Halland, en organisation hon fortfarande känner varmt för. Karolina berättade att hon blev både stolt och glad över att få erbjudandet att ta över som näringsslivschef. Och hon kommer att arbeta aktivt med näringslivsfrågorna i kommunen.

Ulf Palmqvist, operation manager vid Johns Manville informerade om läget i samband med nedläggningen av fabriken i Oskarström och försäljning av fastigheten. Det pågår en dialog mellan Halmstads kommun och företaget i flera avseenden. Målet är att lösa situationen så bra som möjligt. På plats fanns även Hans Jörgen Bernhed, fabrikschef, och Michael Carlberg, underhållschef

Mattias Bjellvi, från Samhällsbyggnadskontoret berättade om planerna för prjojektet "Framtid Oskarström". Det pågår ett aktivt arbete inom kommunen för att lyfta fram Oskarströms möjligheter att utvecklas.
 
En ny samhällsförening för Oskarström har bildats och Peter Fröjd informerade om tankarna kring hur den kan bli en motor för både näringsidkare och invånare på orten. Och inte minst skapa en vi-känsla.  Vill du veta mer så finns hans presentation här.

Hans Ekberg, räddningschef i Halmstads kommun, lyfte fram vikten av att det finns deltidsbrandmän på orten. Flera företag, bl a Nitator och Getinge, kunde vittna om det är klara fördelar att ha deltidsbrandmän anställda vid företaget. De kan göra direktinsatser oavsett om det gäller brand eller personskada. Just nu saknas i stort sett bemanning dagtid på flera orter och det är viktigt att försöka lösa situationen ur säkerhetssynpunkt.

Katharina Jacobsson, chef för Nissaströms Konferens & Kursgård, berättade om verksamheten ur ett historiskt perspektiv och hur man arbetar framåt för att utveckla verksamheten. Bland annat kommer matsalen att renoveras. Hon öppnade även upp för nätverksträffar för lokala företag en gång i månaden. Kontakta Katharina så får du veta mer. Kontaktuppgifter finns på deras hemsida.

Morgonen avslutades med utlottning av bl a julbord på Nissaströms Konferens & Kursgård samt presentkorg från det lokala företaget Petras Godis & Grejer.

De som ville kunde även delta i visningen av kyrkan.

Tack alla ni som kom till vår Guldmorgon®. Det var en positiv stämning som värmde gott på morgonkvisten.

Dag: onsdag den 14 september 2011
Tid
: kl 06.45 - 08.30
Plats
: Nissaströms Konferens & Kursgård, Oskarström. Hitta dit

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!


-------------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10
Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande och styrelseordförande för Halmstads Näringslivs AB  hälsar välkommen. Han tar upp Oskarströms utveckling och presenterar nya VD:n för näringslivsbolaget.
Kl 07.30

Mattias Bjellvi, planarkitekt, Samhällsbyggnadskontoret berättar om projektet Framtid Oskarström.
Peter Fröjd informerar om den nybildade Samhällsföreningen för Oskarström. 
Kl 07.45

Hans Ekberg, räddningschef för Räddningstjänsten i Halmstads kommun tar upp det viktiga ämnet: Deltidsbrandman, en resurs - som saknas.
Kl 08.00

Katharina Jacobsson, Chef, Nissaströms Konferens & Kursgård: Att driva företag utanför Halmstads centrum.
Kl 08.15

Tid för mingel och frågor.

Anmäl dig senast den 9 september.

Till anmälan
Begränsat antal platser.

 
Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.