05 aug 2011

Guldmorgonreportage

GULDMORGON® Tall Ships Races 5/8 2011

Ett 70-tal morgongäster njöt av sin frukost i Business Area i Hamnområdet. Efter en stund slöt Christian Radich upp till sällskapet...

Anders A. Ekblom, VD för Halmstads Näringslivs AB, inledde Guldmorgon® med att hälsa alla välkomna. Ett koncept han startade när han började som VD i bolaget. Även om Anders går vidare till nya utmaningar vid månadsskiftet så kommer vi på Halmstads Näringslivs AB fortsätta bjuda in till våra frukostmöten.

Medan frukosten pågick gled Sorlandet in, följt av Christian Radich och Sedov. Vilka fantastiska fartyg! När de tutar för att markera sin ankomst så ryser man av glädje. Det är svårt att förklara känslan. En slags lycka är det i alla fall!

Förste talare var Janne Fällman, hamnkapten under Tall Ships Races. Han är mannen som har stenkoll på fartygen. Denna morgon kunde han rapportera att 15 - 16 hade anlänt och att vi väntar på mellan 46 - 48 till. Men som han sa; "- En stjärna kommer när hon kan, och det gör de här." Vi snackar alltså "star quality". Det är få som gått över mållinjen i Skagen så det ska bli spännande att se vilket fartyg som tar hem segern. Janne berörde även hur prydligt och fint hamnområdet har blivit. Det är en enorm förändring. Och det är ju egentligen som att städa hemma. Gör man det ordentligt så håller det sig.

Sedan mötte vi två lyckliga Halmstadkillar. Filip Cechanski och Jens Olofsson. Trots att deras fartyg inte kommit in förrän vid 3-tiden på morgonen stod de här framför oss för att berätta om sitt livs resa.Filips resa började för en vecka sedan då han klev på bussen i Halmstad för färden till Stavanger. Nu är han tillbaka i Halmstad. Jens seglade i hela fem veckor och hann med tre olika fartyg. Båda killarna är eniga om att det varit deras livs upplevelse och att de gärna vill göra om det här. Det har varit en riktigt underbar resa som har gett minnen för livet.

Dag: fredag den 5 augusti 2011
Tid: Kl 08.00 - 09.30
Plats: Tall Ships Races, Business Area. Se karta (pdf)

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!

----------------------------------------------------------------------------

PROGRAM:

Vi börjar inte förrän kl 08.00 (sovmorgon)
Först blir det frukost och mingel som vanligt. Vi bjuder på inspirerande och intressanta föreläsningar som passar in på det marina temat.

Kl 08.30 Hälsar Anders A. Ekblom, VD för Halmstads Näringslivs AB, välkommen.
Kl 08.45 Får ni möta fyra ungdomar som varit trainees på fartygen. Hör Kim Wang, Filip Cechanski, Iza Nord och Jens Olofsson berätta om sina upplevelser.
Kl 09.15 Får ni veta mer om hur det är att lägga detta gigantiska fartygspussel i hamnen, och hur man får allt att fungera. Lyssna på Jan Fällmar, hamnkapten under The Tall Ships Races.

Guldmorgon 5/8 är fullbokad.

The Tall Ships Races är Halmstads största arrangemang genom tiderna. Ni bara måste se alla fantastiska skepp när de är här. Dessutom är det fullt med aktiviteter som passar alla. Gammal som ung. Sjöbusar eller landkrabbor... Här finns mer information »

Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!

Företagets webbplats