Meny

27 apr 2011

Guldmorgonreportage

Det var många som sjöng ut denna morgon

Den 27 april 2011 samlades ungefär 180 morgonpigga i Kattegattgymnasiets matsal för att delta på GULDMORGON® NÄRINGSLIV 

Ett 30-tal sköna stämmor i TEK-kören, under ledning av Christina Angsvik, Tarstad sjöng ut och vi fick en härlig start på dagen.

Anders A. Ekblom, VD för Halmstads Näringslivs AB, hälsade alla välkomna till årets andra Guldmorgon®. Han berättade bland annat att juryarbetet med att hitta med att utse Årets Entreprenör har påbörjats och att det går bra att lämna förslag på kandidater. Detta pris och nio till kommer att delas ut på Galan för näringslivet i Halmstad i november.
 
Den 25 maj är det åter dags för ett kostnadsfritt seminarium om offentlig upphandling. Kommunen upphandlar för ca 1,5 miljarder varje år och ser gärna fler företag som deltar i upphandlingarna.

Nu är det bara 100 dagar kvar till Halmstads största arrangemang någonsin - Tall Ships Races. Mellan den 5 och 8 augusti kommer det finnas ungefär 6 km fartyg i Halmstads hamn och i inloppet till Nissan, berättade projektledaren Lilian xxx. Det goda värdskapet är oerhört viktigt när vi tar emot alla gäster och fortfarande finns behov av volontärer som vill fungera som ambassadörer för sin stad.

En som redan anmält sig som volontär under Tall Ships Races är Annika Vannerberg, förvaltningschef för den nya Utbildnings- och Arbetsmarknadsförvaltningen. Annika talade om tillväxt och våra ungdomar som positiv arbetskraft. I Norge är de mäkta populära. Hur ska vi göra för att få dem att tycka om, och vilja stanna, i Halmstad. Vi behöver dem ju.

Susanna Härenstam, gymnasiechef på Kattegattgymnasiet, talade kring hur viktigt ledarskapet är för att bli en framgångsrik skola. Det krävs en engagerad och närvarande ledning och lärare med siktet inställt på att alla vill och att alla kan. Målet är att alla ska lyckas. Kattegattgymnasiet är är Halmstads största skola med 1 240 elever, 150 i personalen och totalt 30 000 kvm lokalyta. Hon tog även upp vikten av entreprenörskap och Ung Företagsamhets verksamhet. Vid årets UF-mässa tog man 8 av 12 priser! Skolan är dessutom en av tio skolor i landet som utsetts till Teknikcollege.

Catarina Carlsson, processledare Teknikcollege Halland och verksamhetschef KomTek berättade om vikten av samverkan mellan skola och näringsliv. Med sig hade hon Ebbe Johansson från Waco Jonsered som är en av dem engagerat sig i styrgruppen för Teknikcollege.

Det är en kamp för att få fram framtidens medarbetare därför är det här samarbetet viktig för att behålla en framåt och livaktig industri i Sverige.

15-årsjubilerande Teknik- och Kompetenscentrum (TEK) idkar en Sverige-unik verksamhet. Den drogs igång av Anders Stegmark, som till sommaren går i pension. Affärsidén är att höja kompetensen inom offentlig förvaltning, organisationer och näringsliv. Det gör man bl. a. genom att erbjuda utbildningar  och nätverkande i närområdet. TEK:s medel återinvesteras i teknisk utrustning på Kattegattgymnasiet för att kompetenssäkra blivande personal till industrin, men även medlemsföretagen använder utrustningen. Sedan starten har 9,5 miljoner kronor investerats i teknisk utrustning på skolan.  Idag har TEK 327 medlemsföretag. När Anders blir tidsmiljonär så blir istället Sten Liljedahl tidsfattig. Han lämnar sin tjänst som näringslivschef i Hylte för att fortsätta som VD för TEK. "All utveckling bygger på personen, jag ska utveckla verksamheten och investera överskottet i framtiden."

Björn Nilsson fyller 6 månader som VD för Halmstad Hamn. Han kommer närmast från Karlshamns Hamn. Ett viktigt skäl till att han valde att tacka ja var potentialen. "Det finns ingen plats i Sverige som har sådana förutsättningar att utveckla logistiken som Halmstad." Det finns mycket verksamhet etablerad i hamnen, något som inte är så vanligt. Och etableringsarbetet i kommunen kommer att intensifieras i samarbete med Halmstads Näringslivs AB. "Vi ska kommunicera att här händer det grejer."

Halmstad ska vara en logistikpunkt i Norden och för norra Europa. Och hamnen ska fungera som en tillväxtmotor.

Halmstads Näringslivs AB bjuder in till en inspirerande Guldmorgon ®

Dag: Onsdag den 27 april  2011
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: Kattegattgymnasiet, matsalen, Halmstad. Hitta dit

Det här är ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och trevliga människor! Glöm inte att ta med dina visitkort!


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45 Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter
Kl 07.10 Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.20 Senaste nytt om Tall Ships Races, Halmstad & Co.
Kl 07.25 Annika Vannerberg, förvaltningschef för Utbildnings- och Arbetsmarknadsförvaltningen - Nyckeln till morgondagens arbetsmarknad.
Susanna Härenstarm, gymnasiechef, Kattegattgymnasiet - En skola för framtiden.
Catarina Carlsson, processledare Teknikcollege Halland och verksamhetschef KomTek - Teknikcollege Halland - företag och skola i samverkan.
Kl 07.50 Anders Stegmark, VD, Teknik- och Kompetenscentrum och tillträdande vd, Sten Liljedahl informerar om TEKs Sverigeunika verksamhet där näringsliv och skola har ett aktivt utbyte.
Kl 08.05 Halmstad Hamn är möjligheternas hamn! Björn Nilsson, vd för Halmstads Hamn & Stuveri AB, berättar mer.
Kl 08.15 Tid för mingel och mer fika.
Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller...
Anmälan är obligatorisk. Senaste anmälningsdag är onsdag den 20 april.
 
Anmäl dig här
 
Vi lottar som vanligt ut fina priser! Hjärtligt välkommen!
Arrangör: Halmstads Näringslivs AB
 
  
NYHET 2011 - Nu finns två varianter av Guldmorgon®
Guldmorgon® Näringsliv där Halmstads Näringslivs AB är huvudarrangör och
Guldmorgon® Destination där Halmstad & Co är huvudarrangör. Du kan gå på båda två eller välja det frukostmöte som passar dig bäst. Läs mer

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.