Meny

18 feb 2011

Guldmorgonreportage

Alla hade en sportslig chans till vinnande möten

Den 18 februari 2011 - Dags för årets första GULDMORGON® NÄRINGSLIV 

Vi lyckades få plats med ungefär 170 frukostgäster på Olivers Sportsbar i Halmstad. Det var trevligt trångt och det bjöds på skön värme och en enastående frukost! Längre ner på sidan ser ni några av alla som var på plats.
Denna Guldmorgon® var mer vinnande än vanligt och tog oss ända till solen i Turkiet. Häng med på en gyllene morgonresa...

 
Vid ingången möttes vi av två gigantiska "sportare". Så det var en taggad VD för Halmstads Näringslivs AB som klev upp i ringen för att hälsa alla välkomna! Anders A. Ekblom hade en hel del att berätta, bland annat om; kryssningssamarbetet där Shippax, Hamnen, Halmstad & Co och näringslivsbolaget är engagerade, Cityfastigheters nybyggnation i centrum, de nya ägarna till Hotel Temperance som satsar bl a på studentboende och BilMånsson som ska bygga nytt på Flygstaden.
 
Och så puffade Anders för möjligheten att få positiva näringslivsnyheter publicerade på halmstadsnaringsliv.se. Två företag nappade och deras nyheter finns nu på plats.

Först ut var Magnus Edman, ny som VD för Halmstad City Airport. Magnus är en typisk lagspelare med rötterna i Halmstad. Numera bor han i Simlångsdalen tillsammans med familjen. Och förra året var han och Simlångsdalens fotbollsklubb med om att vinna Division 6 Södra! Magnus har jobbat som flygplatschef på Halmstad City Airport sedan 2008 och kan och känner för verksamheten. Utvecklingspotentialen för flygplatsen är stor. Direktchartern är positiv. I vår går chartern till Turkiet och du kan resa med Nazar. Och inrikesresandet ökade i januari med 17 procent. Sedan den 10 januari finns två konkurrerande bolag på destinationen Halmstad - Stockholm. Direktflyg tar dig till Bromma och Skyways flyger till Arlanda. Inom kort finns det sammanlagt 45 avgångar till huvudstaden.

Emre Dilek och Andrea Kviecinska från Nazar tog oss på en bildresa från kyliga Halmstad till varma och sköna Turkiet.  Nazar erbjuder direktcharter från Halmstad City Airport från och med 14/4. Och alla som deltog denna Guldmorgon® fick erbjudande om 500 kronor i rabatt vid bokning!
Andrea berättade att Nazar är specialiserade på All Inclusive och lyxresor. Alla deras hotell ligger direkt vid stranden. En höjdpunkt denna morgon var utlottningen av en charterresa för två med Nazar. Självklart med avresa från Halmstad. Vann gjorde Thord Sandberg från Sandberg Consulting AB. Grattis!


Våga sticka ut! sa Karolina Davidsson på Halmstads Näringslivs AB. Hon är projektledare för Tillväxtdagen den 17 mars i Halmstad Arena - det största näringslivseventet i Halland. Nu har du chansen att boosta dig och företaget. Det blir både seminarium med färgstarka och inspirerande föreläsare och en mässa som omfattar B2B, Starta eget & företagsutveckling, Jobb & rekrytering och Utbildning. Anmäl företaget som utställare! Redan nu finns det över 70 utställare.Delta på seminariet! Det blir garanterat en rejäl energikick för alla som kommer till Tillväxtdagen hälsar Karolina.
 
Tall Ships Races är Halmstads och Sveriges största event 2011. Jag tror inte att man riktigt förstår hur stort det här är sa Elenor Nilsson. Vi tror att minst 300 000 besökare kommer till Halmstad mellan den 5 och 8 augusti, och det är förmodligen alldeles för lågt räknat! Det blir mellan 80 - 100 fartyg, med besättningar från 14 nationer. Nu måste vi visa på vårt goda värdskap menade Elenor. Därför behöver vi volontärer inom information och säkerhet samt fartygsvärdar. Det här är en unik chans att vara med om det historiskt sett största eventet i Halmstad. Mer information hittar du här
 
Lokaldelen är ett företag som vill sticka ut, enligt Sofia Urhagen. Det gäller att vässa sig i konkurrensen därför har man valt en medveten strategi - man vill bli bäst på mobilt sök. Mer fokus på konsumenter och användare ska ge Lokaldelens kunder bättre paketerade kundrelationer. Vi vill vara den "lokala hjälten" sa Sofia och visade Lokaldelens nya grafiska profil som understryker just det. Läs mer om Lokaldelen

Morgonens värd, Olivers Sportsbar, vill vara Halmstads enda riktiga sportsbar. Och vi förstod vad Linda Halla Andreasson menade. För lokalen var fullkomligt proppad med sportprylar, foton, statyer och TV-skärmar (det finns t o m TV på toaletterna så man inte ska missa något avgörande sportögonblick!). Inspirationen kommer från USA och det är Lindas lillebror Oliver som låna ut namnet till Olivers Sportsbar. Linda är samlare av autograftavlor och här finns några riktiga godbitar, bl a på Mike Tyson och Michael Jackson.

Förutom att familjen Andreasson äger och driver Olivers Sportsbar och Arena Hotell så står de bakom Busfabriken. Ett populärt besöksmål för alla barnfamiljer. Snart öppnas den sjunde i Malmö.

Och till sist lottades det ut finfina priser. Några av vinnarna var Christer Harplinger som vann flygresa Halmstad - Stockholm/Bromma med Direktflyg, Inger Arnström som vann middag på Olivers Sportsbar och Johanna Lundkvist som vann biljetter till Busfabriken.Grattis!
 
Nästa Guldmorgon® är den 27/4 på Kattegattskolan. Inbjudan skickas som vanligt ut med e-post. Hjärtligt välkomna!

Halmstads Näringslivs AB bjuder in till en inspirerande Guldmorgon ®

Dag: Fredag den 18 februari 2011
Tid: kl 06.45 - 08.30
Plats: Olivers Sportsbar, Halmstad. Hitta dit

Det här är ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och trevliga människor!


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45 Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10 Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen. Presentation av Magnus Edman, ny VD för Halmstad City Airport.
Häng med på Tillväxtdagen 2011. Karolina Davidsson, projektledare, drar senaste nytt
om årets största näringslivsdag den 17/3.
Information om Tall Ships Races, Halmstad & Co
Kl 07.30 Linda Halla Andreasson, hotell- och restaurangchef på Hotell Laxen och Olivers Sportsbar. Hon delar med sig av tankarna bakom "Halmstads enda riktiga sportsbar"
Kl 07.45 Succé för direktcharter Halmstad-Turkiet. Andrea Kviecinska, Event och Marketing Coordinator på Nazar Nordic AB berättar om satsningen. Och du kan vinna en resa för två med Nazar
Kl 08.00 Lokaldelen - ett företag i förändring. Cai Nilsson, försäljningsdirektör, vet mer
Kl 08.15 Tid för mingel och mer fika.

Antalet platser är begränsat till 150 så det är först till kvarn som gäller...
Anmälan är obligatorisk. Senaste anmälningsdag är måndagen den 14 februari.
 
Anmäl dig här
 
Ta med visitkort! Det kan du ha mycket glädje av...
Vi lottar som vanligt ut fina priser! Hjärtligt välkommen!

Arrangör: Halmstads Näringslivs AB
 
NYHET 2011 - Nu finns två varianter av Guldmorgon®
Guldmorgon® Näringsliv där Halmstads Näringslivs AB är huvudarrangör och
Guldmorgon® Destination där Halmstad & Co är huvudarrangör. Du kan gå på båda två eller välja det frukostmöte som passar dig bäst. Läs mer

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.