Meny

09 dec 2010

Guldmorgonreportage

In i dimman denna Guldmorgon® i Lucias tecken

2010 års sista Guldmorgon® hölls den 9 december på Hotel Tylöhus

Ungefär 170 gäster samlades i restaurangen för en stämningsfull och "julig" frukost. Halmstads Lucia kom och bjöd på både skönsång och en lite rykande överraskning - mitt i en av luciasångerna puffade det till och en lätt dimma lade sig över lucia och tärnor...förklaringen kommer längre ner...

Snart är han inte trefaldig vd längre. Anders A. Ekblom har sedan 2006 varit vd för Halmstads Näringslivs AB, Halmstad City Airport och AB Industristaden. Från och med årsskiftet ska han helt fokusera på näringslivsbolaget. Innan jul kommer den nya vd:n för flygplatsen att presenteras och AB Industristaden sorterar från och med 1 januari 2011 under Fastighetsförvaltningen.
 
När det gäller flygplatsen så blir det vissa förändringar när det gäller inrikestrafiken nästa år. Direktflyg kommer att ta över sträckan Halmstad - Bromma från Skyways, men man fortsätter flyga med Fokker 50.

En av flera nya chefer i Halmstads kommun

Jag hoppas att vi kan hjälpas åt att utveckla Halmstad sade Eva-Lena Torudd som är en av flera nya chefer i Halmstads kommuns organisation. Sedan en månad tillbaka är hon stadsbyggnadschef. Men många känner säkert igen henne. Eva-Lena har varit stadsträdgårdsmästare i Halmstad i 13 år.

...In i dimman med Fredrik...och så lite önskningar så här innan jul...


Fredrik Solheim från Hotel Tylösand tog oss med på en historisk resa om hotellet, den startade 1906 och är inte slut än. Tvärtom! Nästa anhalt på resan är invigningen av hotellets i särklass största enskilda investering. Det Nya Strandhuset, som ska vara klart i maj 2011, blir något alldeles extra och notan slutar på cirka 130 miljoner kronor. Fredrik önskar att den nya hotellbyggnaden ska bli klar i tid...
 
Plötsligt tornade det upp sig en rökridå och ur dimmorna klev Anders Holmström från AF Bygg. Han är platschef på bygget, som sysselsätter mellan 80 - 100 man, och han önskar sig mest av allt en snäll vinter, så att allt blir klart i tid. Vi får hoppas att Tomten lyssnade på både Fredriks och Anders önskningar.
 
Förresten, visste ni att Hotel Tylösand är en av de största privata arbetsgivarna i kommunen? 150 årsanställda. Men när det är högsäsong har antalet personal varit uppe i 467

En världsunik arena för alla golfare och icke-golfare (!?)

Martin Siljegård berättade om den unika satsning som sker i och med byggandet av Halmstad Golf Arena. Tack vare den kan Halmstad fortsätta att etablera sig som golfmetropol i Europa. Och visionen är fantastisk; Aningen gör vi det världsbäst - eller inte alls. Det är lätt gissat vad valet föll på. Det blir en världsunik golfanläggning. Den totala investeringen t o m 2013 blir cirka 50 miljoner kronor. Sedan anläggandet kom igång sommaren 2010 har 100 000 kubikmassor flyttats runt. I september såddes det första gräset, och det har minsann tagit sig! 2011 blir det invigning! Det blir säkert många som vill vara med om den...
 
Med detta avslutar vi årets sista Guldmorgon® och önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Dag: Torsdag den 9 december 2010
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: Hotel Tylösand, Tylöhusvägen 28, Halmstad. Hitta dit

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och trevliga människor! Den här morgonen bjuder på skön julstämning.


--------------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45 Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter! Vi får besök av Halmstads Lucia med tärnor.
Kl 07.20 Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.30 Presentation av nya förvaltningschefer i kommunen. Möt bland annat Eva-Lena Torudd, nyligen utsedd till stadsbyggnadschef.
Kl 07.40 Riva ner för att bygga upp! Hotel Tylösand satsar på en ny hotellbyggnad som blir något utöver det vanliga. Marknadschef Fredrik Solheim informerar.
Kl 08.00 Halmstad Golf Arena - golf i världsklass för alla. Martin Siljegård är Project Manager, han berättar mer om golfsatsningen.
Kl 08.15 Tid för mingel och mer fika.

Antalet platser är begränsat till 150 så det är först till kvarn som gäller...Och nu är det tyvärr fullbokat!
Anmälan är obligatorisk.

Ta med visitkort! Det kan du ha mycket glädje av...

Vi lottar som vanligt ut fina priser! Hjärtligt välkommen!
Arrangör: Halmstads Näringslivs AB

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.