Meny

28 okt 2010

Guldmorgonreportage

Hoppla vilken Guldmorgon®

Den 28 oktober 2010 travade våra 150 frukostgäster iväg till en ny plats

Vår värd denna gång var HalmstadTravet och de satsade verkligen på att alla skulle känna sig riktigt välkomna. Marschaller ledde oss hela vägen fram, väl inne möttes vi av en glad trio i garderoben, därefter kunde vi slå oss ner vid stämningsfullt dukade bord med god och närande frukost.

Anders A. Ekblom, vd för Halmstads Näringslivs AB, Halmstad City Airport och AB Industristaden inledde med att hälsa alla välkomna. Han kunde berätta att den oerhört populära Entreprenörskolan snart är avslutad och att rekordmånga har deltagit i år. Något som också är populärt är seminarierna om offentlig upphandling. Det blir fullbokat på nolltid. Och ni som inte fick plats den 28/10 får ta chansen den 25 november. Ytterligare ett populärt arrangemang är Galan för Halmstads näringsliv, också den är fullbokad. Anders avslutade med att berätta om den kontakt- och studieresa till Kina som Halmstads Näringslivs AB var medarrangör till.

Håkan Bergström, koordinator för R-företagen, berättade om hur det går till att bli s. k. rekommenderat företag med kvalitetsmärkning och etik i fokus. Just denna morgon fick HalmstadTravet ta emot ett diplom som visar att de är ett R-företag.

Lillian Westerberg projektleder Halmstads största evenemang genom tiderna, Tall Ships Races 2011. Det är dessutom Sveriges största arrangemang nästa år! Redan nu finns en mängd fartyg anmälda. Men det behövs hjälp för att ro i land det här enorma evenemanget. Volontärer, sponsorer och seglingssugna ungdomar mellan 15-25 år efterlyses.  Gå gärna på informationsträffen som arrangeras den 16/11.
 
Magnus Rundgren, vd för Stall Courant hade mycket spännande att berätta om företaget. De har byggt upp en anläggning som är unik, inte bara i Sverige. Här ser man till att både personal och travhästar mår bra och utvecklas, såväl psykiskt som fysiskt. Om vi riktar in oss på hästarna så finns det solarium, löpband, massörer, chiropraktorer, vattenträning, specialkost mm. Det ni! Man kanske ska bli travhäst i nästa liv. Företagets vision är att bli en av de främsta hästföretagen i Europa. Och med den drivkraft de har så lär de nog landa i sin vision. HalmstadTravet är nummer 1 i Sverige när det gäller trav och Sprintermästaren är ett topparrangemang menar Anders.

Man behöver inte kunna något om trav för att tycka att det är roligt. Det visade Bruno Petersson, vd för HalmstadTravet, enkelt och tydligt. Morgonens stora överraskning var ett unikt Guldmorgon-lopp. Det blev ett spännande tävling där till sist Bolets Igor travade in som vinnare.

När loppet var avslutat fortsatte Bruno med att tala om HalmstadTravet som mötesplats. Vi fick veta att detta faktiskt är en av Hallands största mötesplatser. Den om till på 60-talet tack vare några entusiastiska entreprenörer och idag är det en av Halmstads kommuns största arbetsgivare.
 
Bruno menar att en engagerad och delaktig personal är jätteviktig i utvecklingen av anläggningen och dess arrangemang. Han efterlyste även mer engagemang från övriga näringslivet. Travet drar till sig mängder av folk - till stor glädje för andra branscher också. Därför skulle han gärna se ett utökat samarbete, där fler bidrar.
Han avslutade med att meddela att V75 går av stapeln på HalmstadTravet på nyårsafton 2011!
 
Vi kunde summera en kul och lite annorlunda Guldmorgon när vi travade iväg till jobbet igen. Den 9 december ses vi igen. Denna gång på Hotel Tylösand.
Inbjudan skickas som vanligt ut med e-post. Välkommen!

Dag: Torsdag den 28 oktober 2010
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: Halmstad Travet , Nordalavägen 10, Halmstad. Hitta dit

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och trevliga människor!


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45 Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10 Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.20 R-företag är rekommenderade företag med kvalitetsmärkning och etik i fokus. Håkan Bergström, koordinator för R-företagen, berättar mer.
Kl 07.25 Lillian Westerberg, projektledare, bjuder på senaste nytt om Tall Ship Races 2011.
Kl 07.30 Magnus Rundgren, VD för Stall Courant AB, berättar om en hästsatsning i världsklass - och den sker här i Halmstad!
Kl 07.45 MiniSprinterMästaren
Kl 08.00 Halmstad Travet är kommunens största mötesplats. VD:n Bruno Petersson berättar mer om livet på anläggningen.
Kl 08.15 Tid för mingel

Tänk på att antalet platser är begränsat! Anmälan är obligatorisk. Senaste anmälningsdag är måndag den 25 oktober.

Ta med visitkort! Det kan du ha mycket glädje av...

Vi lottar som vanligt ut fina priser! Hjärtligt välkommen!
Allt om Guldmorgon hittar du här
Arrangör: Halmstads Näringslivs AB

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.