Meny

30 jul 2010

Guldmorgonreportage

"Vågad" Guldmorgon® på Marinfestivalen

Nja, det gick kanske inte så höga vågor för skeppet Minerva låg tryggt förankrat vid kajen fredagen den 30 juli 2010

Det var en regnig morgon men nere i kajutan lyste ett 90-tal morgonpigga personer som solar. En rejäl frukost hade dukats upp och under ett par timmar dukades det även upp ett litet "smörgåsbord" av föreläsningar. Fler bilder från morgonen finns längre ner på sidan.

Punkt för Halmstad och "Björn-uppvisning"

Anders A. Ekblom, vd för Halmstads Näringslivs AB, Halmstad City Airport och AB Industristaden, visade upp Halmstads nya destinationslogotyp. Den ska ses som ett komplement till kommunens officiella tre-hjärtan-logo, och är tänkt att användas när man säljer in Halmstad som till exempel etablerings-,  idrotts-, turist- och upplevelsestad.
 
I höst är Halmstads Näringslivs AB en av arrangörerna för en kontakt- och studieresa till Kina. Det kan eventuellt finnas ett par platser kvar om någon är intresserad.
 
Halmstads Hamn & Stuveri AB har fått ny vd. Björn Nilsson presenterade sig och berättade att han kommer tillträda i höst. Läs mer om Björn

Ny "kapten" på Halmstad & Co.

Johan F. Lundberg har hunnit bli lite varm i kläderna i sin vd-roll för Halmstad & Co men är trots allt fortfarande ett ganska nytt ansikte i Halmstad. Johan har jobbat inom besöksnäringen hela sitt liv, senast på Svenska Mässan i Göteborg. Nu ser han fram emot att få utveckla Halmstad, både som destination och dess varumärke.
 
Johan har fyra ledord för att lyckas; Delaktighet, samverkan, position och kommunikation. Till sin hjälp har han en kompetent personalstyrka på 25 personer. Du är alltid välkommen att kontakta Johan, men bli inte förvånad om han bara svarar med Johan F i telefonen, det blir så långt annars säger han och ler.

Hög tid att satsa på Tall Ship Races 2011

Lillian Westerberg är projektledare för detta enorma arrangemang som kan bli det största i Halmstad någonsin. Tidigare har Stockholm varit målhamn men nu tar Halmstad över. Cirka 100 fartyg som kommer att ligga i hamn under fyra dagar i augusti 2010. Målsättningen är att minst 300 000 personer ska besöka Halmstad dessa dagar. Så det finns finfina förtjänstmöjligheter för besöksnäringar, hotell och restauranger, butiker med flera. Vill du sponsra och/eller på annat sätt delta vid Tall Ship Races så kontakta Lillian. Hon söker även frivilliga som kan arbeta under arrangemanget.
 
Tall Ship Races är en ungdomssatsning där hälften av besättningarna måste vara mellan 15 och 25 år.  Sammanlagt antal besättningsmän beräknas till mellan 3 000 till 5 000!!!

"Sjöbjörnen" Stefan vet hur man räddar liv

Sjöräddningssällskapet har funnits ända sedan 1907. I 103 år har denna ideella förenings uppgift varit att rädda liv till sjöss. Målet är att nå den nödställda inom en timme. Ett nytt område som tillkommit är miljöräddning vid exempelvis oljeläckage. 65 sjöräddningsstationer finns i Sverige, Grötvik är en av dessa, med 180 båtar och totalt 2 000 frivilliga personer. Det är ett viktigt arbete de gör, men de är beroende av ekonomiskt stöd.
 
Hjälp oss rädda liv vädjade Stefan Waltersson, uppsyningsman vid Sjöräddnings-sällskapet. Bli medlem, ställ upp som frivillig och/eller skänk pengar i form av gåvor eller donationer. Allt och alla är välkomna. Tänk på att din insats kan bidra till att rädda liv.

Nu vänder Halmstad ansiktet mot Nissan och havet

Louise Bårdén-Jelander arbetar som Projektpartner på HSB och hon kunde berätta om det nya bostadsområdet Söderkaj. Totalt blir det 330 lägenheter, även hyresrätter. Med det centrala och ändå ostörda läget utmed Nissan kommer det bli ett av Halmstads mest attraktiva bostadsområden. Redan nu är intresset stort och många har tecknat sig för bostadsrätterna som just nu byggs. Delar av inflyttningen beräknas börja våren 2011. 

Dag: Torsdag den 23 september 2010
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: BilMånsson, Kristinehedsvägen 11, Halmstad. Hitta dit
Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor! Den här morgonen vill vi berätta att Halmstad satsar på ett gott klimat. Och det krävs många som bidrar.

Läs mer om Halmstads kommuns satsning.


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45 Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10 Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.20 Thomas Gränsman, bankdirektör på Swedbank talar på temat Unga Jobb.
Kl 07.20 Bli klimatsmart. Pernilla Widstam, kommunens energi- och klimatrådgivare, berättar om sin kostnadsfria rådgivning till företag.
Kl 07.30 Alexander Örning projektledare på HEM informerar om Projekt Elfordon - ett sätt för kommunen att bidra till en bättre miljö.
Kl 07.45 Clas Månsson, VD på BilMånsson, berättar om den viktiga satsningen på miljöomställning i fordonsbranschen.
Kl 08.00 Biogas - ett riktigt klimatsmart val. Janne Rask från EON Gas Sverige AB berättar varför.
Kl 08.15 Tid för mingel

Tänk på att antalet platser är begränsat! Anmälan är obligatorisk. Senaste anmälningsdag är måndag 20 september.

Ta med visitkort! Det kan du ha mycket glädje av...
Vi lottar som vanligt ut fina priser! Hjärtligt välkommen!

Allt om Guldmorgon hittar du här

Arrangör: Halmstads Näringslivs AB

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.