Meny

15 apr 2010

Guldmorgonreportage

Guldmorgon igen - Vi snittar på 150

Över 150 personer tog sig till Högskolan och restaurang Spiro den 15/4 2010

Anders A. Ekblom, trefaldig VD i kommunala bolag inledde morgon med lite rapporter. Inledningsvis var det lite svårt att göra sig hörd - för allt prat! Men det är just pratet som är så viktigt, menar Anders. Att kunna träffas, utbyta tankar, kanske göra business. Då har vi lyckats med syftet med Guldmorgon. Nåväl, när det gäller Halmstad City Airport kunde Anders berätta att Halmstad är en av få flygplatser som kommer att ha trafik hela sommaren. Dessutom blir det fler avgångar till Bromma och Fokker 50 blir standard för flygplatsens resenärer från och med 3 maj.
 
För de som vill göra affärer i och med Kina finns nu en fantastisk chans att lära känna detta mytomspunna land. Läs mer

Första i veckan av maj kommer Halmstads kommun lansera sin nya hemsida. Veckan innan slutar en profil, Torbjörn Frölich, på Halmstads Näringslivs AB. I 25 år har han stöttat företagare, nu blir han pensionär - även om det är svårt att tro.
 
Tiden går fort, och det är redan dags att nominera till de priser på Galan som Halmstads kommun står bakom; Årets Entreprenör, Årets Affärskvinna och Halmstad Global Award. Läs mer

Nytt förvaltningsbolag i Halmstad

Christer Jonsson och Elisabeth Malesjö presenterade det nya förvaltningsbolag som tagit över Trade Center och Kvarteret Baertling sedan den 1 april 2010. Bolaget Newsec Asset Management AB ingår i Strongholdkoncernen, som finns i åtta länder.

I Halmstad förvaltar man 55 000 kvm åt fastighetsägaren Alecta. Det handlar om totalt åtta fastigheter i Kvarteret Baertling, där Högskolan är den största hyresgästen (25 000 kvm). Nu ska 21:a våningen i Trade Center fräschas upp. Det är Halmstads högst belägna konferenslokal, hela 74 meter upp i luften.

Med smak för Halmstad

I september 2009  etablerade sig en ny aktör i Halmstads restaurangvärld. Det är Restaurang Spiro och Eurest som nu finns på Högskolan. Det är rejält uppfräschade lokaler som möter matgästerna. Regionchefen Benny Persson och enhetschefen Ulrika Paul berättade mer om satsningen.

Eurest  finns i 60 länder och är den 12:e största arbetsgivaren i världen. Förutom restaurangverksamheten på Högskolan så satsar man även på catering och mötesförtäring.

Tre spännande företag från Science Park Halmstad

Science Park Halmstad är en plantskola för nya företag. Där händer det
alltid intressanta saker. Den här morgonen passade tre av företagen på
att presentera sig.Ludvig Granberg och Mikael Öhrén, grundare av Hemsida24, imponerade på morgonens gäster genom att på bara 5 minuter skapa en Guldmorgon-sida, med text och bilder som togs på plats.
 
Normalt sett tar det liiiiiiite längre tid att göra en riktigt bra webbplats. Men budskapet att det är enkelt och snabbt att använda sig av deras publiceringsverktyg gick fram klart och tydligt.

Rekordsnabb hemsida

Ludvig Granberg och Mikael Öhrén, grundare av Hemsida24, imponerade på morgonens gäster genom att på bara 5 minuter skapa en Guldmorgon-sida, med text och bilder som togs på plats.
 
Normalt sett tar det liiiiiiite längre tid att göra en riktigt bra webbplats. Men budskapet att det är enkelt och snabbt att använda sig av deras publiceringsverktyg gick fram klart och tydligt

Snabba ögonblick - satsa på pitch-TV

Jonas Samuelsson och Anton Silver som ligger bakom företaget Panopticon Pictures, visade hur man enkelt kan skapa t ex intstruktions- och presentationsfilmer för webben. Ulf, VD på Science Park, och Idéutveckling Halland var två exempel. Det senare var dessutom riktigt roligt!
Ett annat projekt som man ska jobba med är att redigera den svenska långfilmen Marianne med bl a skådespelerskan Tintin Andersson.

Snabba affärsmöjligheter - det ligger i luften

Men det handlar inte bara om flyg för affärsresenärer utan i hög grad om rekreationsresor över hela världen. Micael Törnblom, grundare av Hittaflyget.se, berättade mer om sin webbtjänst som fenomenalt enkelt jämför priser på flygresor. Hittaflyget.se är dessutom först ut med en tjänst som gör att du kan jämföra flyg, sista-minuten och paketresor (inkl boende). Sedan starten har det investerats 400 000 Skr i att utveckla tjänsten och nu söker Micael investerare. Så om du råkar ha lite pengar över är du välkommen att höra av dig! Micael är dessutom pilot, så skulle du behöva en privatpilot är det bara att höra av sig...

Arise Windpower gillar när det blåser omkring företaget

Bo Rydlinger, chief investor relations, berättade om vindkraftsbolaget Arise som nyligen börsintroducerades. Huvudkontoret finns i Halmstad, och bolaget har tre delägare. Det snabbväxande behovet av förnyelsebar och miljövänlig energi ger förutsättningar för en god utveckling. Pehr Gyllenhammar är ett tungt namn som engagerat sig både som investerare och styrelseordförande i bolaget. Överhuvudtaget har bolaget knutit till sig välrenommerade aktieägare.

Planerna är att bygga 300 vindkraftverk t o m 2014.

Vill du veta mer om detta företag som gärna sticker ut hakan när vinden blåser rekommenderar vi ett besök på deras hemsida.


Tack för idag. Vi ses snart igen!
Så var denna Guldmorgon slut. Många tog chansen att följa med Elisabeth Malesjö på en tur upp till 21:a våningen i Trade Center för att njuta av den fantastiska utsikten över Halmstad.
Nästa Guldmorgon ses vi vid S:t Olofs Kapell i Tylösand. Boka in den 3 juni! Inbjudan kommer som vanligt med e-posten.


------------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Dag: Torsdag den 15 april 2010
Tid: kl 06.45 - 08.30
Plats: Restaurang Spiro, Kristian IV:s väg 3, Trade Center, Halmstad. Hitta dit

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!

Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10
Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.25
Det händer mycket på Högskoleområdet....
"Med smak för Halmstad. Restaurang Spiro och Eurest har etablerat sig på Högskolan i Halmstad." Benny Persson, regionchef och Ulrika Paul, enhetschef på Eurest
Services AB.
"Nytt förvaltningsbolag på Trade Center från 1 april". Christer Jonsson, förvaltare och Elisabeth Malesjö, marknadsassistent, Newsec Asset Management AB.
Kl 07.40
...och det är snabba ryck på Science Park Halmstad....
"Snabba hemsidor gjorde Hemsida24 till en vinnare". Ludvig Granberg och Mikael Öhrén, grundare, Hemsida24.
"Snabba ögonblick - Pitch-TV". Jonas Samuelsson, grundare, Panopticon Pictures.
"Snabba affärsmöjligheter - det ligger i luften." Micael Törnblom, grundare, Hittaflyget.se.
Kl 08.00
"Arise Windpower - en industriell vindkraftsaktör in i en grön framtid". Bo Rydlinger, Chef Investor Relations, Arise Windpower.
Kl 08.15
Tid för mingel

Tänk på att antalet platser är begränsat! Detta tillfälle kan vi endast ta emot 150 personer. Anmälan är obligatorisk. Anmälan är stängd.

Ta med visitkort! Det kan du ha mycket glädje av...
Vi lottar som vanligt ut fina priser! Hjärtligt välkommen!

Arrangör: Halmstads Näringslivs AB

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.