Meny

24 sep 2009

Guldmorgonreportage

En "konstig" Guldmorgon

Den 24 september 2009 samlades 150 gäster på Mjellby Konstmuseum

På sitt sätt en konstig plats. För tänk dig att äta frukost i sällskap med Dali och Halmstadgruppen i orginal. Det gör man inte varje dag precis. Det blev en härligt trång och smått improviserad Guldmorgon, och det är väl passande i en sådan här unik och nationellt viktig kulturvagga.
 
Anders A. Ekblom, kan konsten att chefa tre bolag. Han kunde dessutom berätta att det börjar gå bättre för flygplatsen och att det är nya företagsetableringar på gång i kommunen. Hjulen börjar åter igen så sakteliga att rulla...de börjar även rulla mot Kina, en ny resa är på gång. Mer information kommer. Höstens stora fest för näringslivet närmar sig. Galan är den 30 oktober på Hotel Tylösand. Du kan anmäla dig på webben redan nu. Läs mer

Det här var morgonens program

Åsa och Hans vet hur viktigt det är med miljöinnovationer. Vet ni?

Åsa Tegelberg och Hans Leghammar från Region Halland slog ett slag för miljöinnovationer. Det är något som vi och hela jorden behöver för att leva vidare. En god gärning som dessutom kan generera nya företag och ekonomisk tillväxt. Det är ju en bra kombination.
 
Missa inta Miljöinnovationsdagen den 17 november här i Halmstad, då presenteras vinnarna i den nationella tävlingen Miljöinnovation 2009. Anders Wall och Åsa Domeij kommer. Kommer du? Läs mer

Vi fick träffa Ann-Charlotte på Halmstad & Co

Ett nygammalt ansikte fick vi möta i form av Ann-Charlotte Ericsson. Hon har tidigare varit ansvarig för turistbyrån men har nu axlat rollen som VD för Halmstad & Co tills vidare. Till sin hjälp har hon en av stab av duktiga medarbetare.
 
Ann-Charlotte tipsade om att gå på höstens alla spännande teatersatsningar, för den 6/1 2010 stängs teatern för renovering.
 
Halmstad & Co är det samlande namnet för tre affärsområden; Besöksservice, Möten och Evenemang. I uppdraget ingår även drift av Halmstads Teater och marknadsföring. Läs mer


Våra morgongäster trängdes och trivdes för fulla muggar. Så vad kunde vara mer passande än att ge dem en morgongåva i form av en Guldmorgon-kaffemugg.

Museichefen snackade business och Annelie hade barnvänliga tips

Karolina Peterson,museichef på Mjellby Konstmuseum, tog snabbt kål på myten om att kultursponsring är välgörenhet. Här pratar vi business!
 
Kultursponsring är till för företag som vill hitta nya smarta marknadsförings-strategier. Det är ny kanal för att nå målgrupper, och det har konstaterats att kulturkonsumenten ofta har stark köpkraft. Är kvinnor din målgrupp är kultursponsring riktigt rätt.
 
Sponsring handlar inte bara om pengar, det är i hög grad ett utbyte av tjänster och varor. En win-win-situation. Så tänk nytt, tänk kreativt, ladda varumärket med upplevelser.Vill du veta mer? E-posta karolina.peterson@halmstad.se

Annelie Tuveros, intendent, menar att Mjellby Konstmuseum är något så unikt som en nationell "gåva". Halmstadgruppen med Axel och Erik Olson, Waldemar Lorentzon, Sven Jonson, Esaias Thorén och Stellan Mörner är en viktig del i svensk konsthistoria. Förutom den permanenta utställningen med Halmstadgruppen pågår det kontinuerligt utställningar med skiftande innehåll.
Läs mer
 
Muséet är en besöksmagnet som drar många besökare utifrån, vilket i sin tur ger positiva effekter på Halmstads näringsliv i övrigt; hotellnätter, restaurangbesök, tåg- och flygbiljetter etc etc. En besöksgrupp som ökar rejält är barnfamiljer. Varje söndag är det barnens dag, då är det kreativ verkstad. Något som är mycket uppskattat. Läs mer

Nette berättade färgstarkt om svartvit fotokonst

"Det som är roligt är kul" brukar en av delägarna till Hotel Tylösand säga. Efternamnet är Gessle om det låter bekant. Ett stort konstintresse, framför allt med fokus på foto, har utvecklat hotellet till Sveriges största konstutställning med över 400 verk. Det som gör det extra unikt är att utställningen är öppen dygnet runt, och att det mesta är till salu. Vilken tur att Per tycker att konst är kul för det har bidragit till ytterligare förstärkning av Halmstad som både nationellt och internationellt konstcenter.
 
Nette Johansson, konstansvarig på Tres Hombres Art, hade med sig tre fototavlor. Hon berättade mycket inspirerande om de färgstarka fotograferna (Lars Tunbjörk, Christer Strömholm och Albert Watson) och deras svartvita bilder.
 
Hon avslutade med ett kärleksfullt tips. Pröva att teckna av linjen av den du älskar åtminstone en gång i månaden. Att se det fina, det är kärlek.

Till sist fläskades det på med mycket Fett

Morgonen avslutades med en riktigt "fet" entré. Till toner och sång från den nyskrivna musikalen Fett spatserade Bertil Goldberg och Björn Holmgren in. De flaggade upp för en musikalisk höst i Kajskjulet - som de marknadsförde som stans nya teater.
 
Hur kommer det sig att en nyskriven musikal hamnar i Halmstad? Ett av skälen var att Bertil gjorde sig av med överskottsfett (d v s bantade) i Spanien, fick överskottsenergi (kolhydrater?), skrev en musikal om bantning (!), döpte den till Fett och flyttade tillbaka till Halmstad. Väl här så träffade han vännen Björn, som fortfarande bär på en del fett, men som dessutom bär på ett rejält stycke kompetens inom musikalområdet (Panta Rei och Sopoperan är ett par exempel). Musikalen var skriven för sex roller, när Björn blev inblandad fetade rollistan till sig och landade på 30. Det svåraste var faktiskt att hitta rultiga huvudrollsinnehavare. Ja, jisses vilken historia...Den 16 oktober är det premiär!
 
Tack och lov så har dessa ystra herrar hjälp av Jonna Bohman och Jeanette Winberg på Studs kommunikation att marknadsföra denna både fläskiga och lättsmälta musikhändelse. Missa inte den! Läs mer om Fett

Dag: torsdag den 24 september 2009.
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: Mjellby Konstmuseum, Halmstad. Hitta dit >>
Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!

 

----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10
Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.25
Hans Leghammar och Åsa Tegelberg från Region Halland berättar om den högaktuella Miljöinnovationstävlingen 2009.
Kl 07.30
Ann-Charlotte Eriksson, t. f. VD för Halmstad & Co, presenterar sig.
Kl 07.35
Karolina Peterson, museichef på Mjellby Konstmuseum talar på temat; kultur och näringsliv - business to business.
Kl 07.50
Nette Johansson, konstansvarig för Tres Hombres Art på Hotel Tylösand, berättar om Sveriges största och dygnet-runt-öppna konsthall.
Kl 08.05
Det rockar fett om nya Musikalen Fett. Bertil Goldberg, text- och musikförfattare informerar om senaste musikaltillskottet i Halmstad.
Kl 08.20
Tid för mingel.
 
Tänk på att antalet platser är begränsat och att anmälan är obligatorisk.

Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.