Meny

18 maj 2009

Guldmorgonreportage

En Guldmorgon med sting - i Getinge så klart

Över 100 gäster samlades måndag morgon den 18 maj 2009

Det var premiär för Guldmorgon i Getinge och hade vi betygsatt frukostmötet så hade det blivit minst 5 getingar. Det var trångt och trevligt och många nya bekantskaper. Platsen var matsalen på Getinge AB.

Förening som förenar samhället

Kerstin Nilsson och Ingvar Bengtsson, Getinge Samhällsförening hälsade alla välkomna och talade sedan om "Getinge att leva och bo i".
 
Samhällsföreningen fungerar som paraplyorganisation och ägs av 25 ideella föreningar. Man jobbar aktivt för att sätta Getinge på den kommunala kartan.

Unikt Migrationsprojekt i Getinge

I Getinge finns även ett unikt projekt som bygger på samarbete mellan Migrationsverket, Svenska Kyrkan, Getinge Samhällsförening och Halmstads kommun.  Man har bildat Migrationsgrupp för asylsökande för att hjälpa och stötta på olika sätt. Det unika är att den här formen av samarbete inte har funnits tidigare, man delar på kostnaderna i projektet och har nu en resursperson projektanställd på halvtid, Pia Blom Nilsson.
 
Vill du veta mer om trivsamma Getinge och vad Samhällsföreningen gör så gå in på deras hemsida, www.getinge.nu. De ger dessutom ut en tidning.

Företagarföreningen presenterade sig

Hans Andersson, ordf., och Lars Nilsson, v ordf. i Getinge Företagarförening berättade om föreningen och dess verksamhet. Den bildades redan 1936 men heter sedan en kort tid tillbaka numera Getinge Företagarförening. I Getinge finns, förutom några stora företag, gott om enmansföretag. Företagarföreningen har mycket idéer på gång, bland annat vill man ha fler aktiviteter och ordna utbildningar för sina medlemmar.

Senaste nytt från näringslivsbolaget


I halvtid var det dags för Anders A. Ekblom, VD för Halmstads Näringslivs AB, att ta över mikrofonen. Han berättade bl a att det finns en målsättning att ha Guldmorgon på fler kringorter i kommunen, att det finns mycket samverkansprojekt kring arbetsmarknadsfrågorna, att Guldgalan ska döpas om, att näringslivsbolaget jobbar aktivt med företagsbesök och att vi i dagarna skickar ut ett brev med enkät till alla företagare i Halmstads kommun.

Industrimarken i Getinge har prioritet 1

Framtida industrimark och byggnationer i Getinge, hade Fredrik Ottosson, förvaltningschef på Fastighetskontoret, Halmstads kommun som tema på sitt föredrag. Det finns mycket kommunägd mark i Getinge. Intresset för att bygga villor på orten är medelhögt, Fredrik skulle gärna se en ökning. När det gäller industritomterna kunde han berätta att de har prioritet 1, d v s den högsta nivån. Förhoppningsvis är det blart för byggnation redan första halvåret 2010. Läs mer om Fastighetskontoret.

Frisk avslutning på Guldmorgonen

Om man ska tro Henrik Frisk, VD på Getinge Sterilization AB så sparade vi det bästa till sist. Vad han menade? Jo, om man vill satsa, om man vill lyckas med företaget så räcker det inte att vara bäst i Sverige - man ska ha målet att bli bäst i världen. "Man ska vara nummer 1 eller 2 - då går det bra" sade Henrik. Och han vet ju vad han talar om. Getinge är ett världsföretag som omsätter 20 miljarder och har 11 000 medarbetare. GETINGE-gruppen är en ledande global leverantör av utrustning och system som bidrar till kvalitetsförbättring och kostnadseffektivitet inom vård, omsorg och forskning. Läs mer 

Guldmorgonen avslutades med vårt sedvanliga lotteri bland deltagarna samt en rundvandring på Getinge Sterilazation för alla intresserade - och det var många!
Bland annat beskrevs hur företaget arbetar med Lean Project.
 
Tack alla ni som var med på Guldmorgonen. Vi ses igen. Nästa Guldmorgon blir vid det nya Livräddartornet på Tylösand den 11 juni. Här är programmet. Väl mött!

Dag: måndag den 18 maj 2009.
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: Getinge AB, matsalen, Ekebergsvägen 26, Getinge. Hitta dit

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.10
Kerstin Nilsson och Ingvar Bengtsson, Getinge Samhällsförening hälsar välkommen och talar sedan om "Getinge att leva och bo i". Därefter berättar Hans Andersson, Getinge Företagarförening, om Getinges historia och framtid.
Kl 07.30
Senaste nytt från Halmstads Näringslivs AB, VD Anders Ekblom.
Kl 07.45
Framtida industrimark och byggnationer i Getinge, Fredrik Ottosson, förvaltningschef på Fastighetskontoret, Halmstads kommun.
Kl 08.00
Presentation av Getinge Sterilazation, VD Henrik Frisk.
Kl 08.15
Tid för mingel

Tänk på att antalet platser är begränsat till max 100 personer!  Anmälan är obligatorisk.
Senaste anmälningsdag är måndag den 11 maj och vi måste tyvärr meddela att det är FULLBOKAT.

Ta med visitkort!
Vi lottar som vanligt ut fina priser. Välkommen!
 
Om du vill komma med på en väntlista vid ev. återbud är du välkommen att höra av dig direkt till Leili, telefon 035-13 74 28, e-post leili.lindwe@halmstad.se

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.