Meny

26 mar 2009

Guldmorgonreportage

Guldmorgon på Kopieringsbolaget

Den 26 mars 2009 samlades cirka 160 personer i arla morgonstund

Tick, tack. Klockan var kvart i sju. Ännu en gång kopierade vi en lyckad Guldmorgon, och passande nog var vi på Kopieringsbolaget. Den här gången var det faktiskt den 20:nde gången sedan starten 2006.
 
Tack alla ni "gamla" och nya frukostgäster och föreläsare som bidrar till att skapa dessa fantastiskt trevliga frukostmöten. Det här var morgonens program.

Anders A. Ekblom inledde som vanligt med att berätta lite om vad som är på gång när det gäller de tre bolag som han är VD för; Halmstads Näringslivs AB, Halmstad City Airport och AB Industristaden. Vill ni hålla er uppdaterade så är ett hett tips att besöka hemsidorna. Nu har vi dessutom börjat söka efter kandidaterna till Årets Entreprenör, Årets Affärskvinna och Halmstad Global Award. Det är några av priserna som delas ut vid galan för näringslivet den 30 oktober. Vill du veta mer, och kanske skicka in förslag på vinnare

Rulla in en boll och låt den rulla

Anders Berglund, från Halmstad & Co, som projektleder Halmstads största fotbollsatsning - hittills - UEFA U-21 EM 2009 rullade igång morgonen ordentligt. England, Tyskland och Finland ska fajtas här i juni och det kommer att hända mycket kring tävlingarna.
 
Mål/et är att sätta Halmstad på fotbollskartan, inte bara nationellt utan även internationellt. Anders berättade mål/ande om evenemanget och många blev säkert nyfikna. Se nu till att boka biljetter kvickt, innan de tar slut.
 
Han passade dessutom till publiken och bjöd in till engagemang vid tävlingarna.
Är du intresserad av att hjälpa till? Vill du veta mer?

Kom till Pappa sa Lasse

Men konstaterade sedan snabbt; "men ni är ju redan här". Kopieringsbolaget vann ju priset som Årets Marknadsförare 2008 med mottot: Sluta kludda själv - Kom till Pappa. Lasse Sandberg tog oss med på en historisk företagsresa som startade med att hans pappa drog igång ett kopieringsföretag. Idag är kopiering det minsta man gör, men namnet lever kvar.
 
Utvecklingen inom området har varit enorm, för att inte tala om maskinparken. Enorma maskiner som kan åstadkomma smärre underverk. Vad sägs om t ex ett jättepussel?
 
Trots uppmaningen att inte kludda själv så bjöd Lasse ändå in till ett glatt kluddande på en jätteduk där alla frukostgäster kunde sätta sin egen kludd som ett minne av morgonen.

Sälj din själ och ditt hjärta sa Agneta

En uttalande som sticker ut.Men varumärkeskonsulten Agneta Boman visade hur viktigt det är att verkligen lägga in själ och hjärta när man jobbar med ett företags varumärke. Och hon vet vad hon talar om efter 20 år i reklambranschen, de senaste åren i egen regi, Creative Craft AB. Det gäller att hitta det som är unikt. En produkt kan alltid kopieras, men det som finns omkring är det som kan betecknas som själen. Och det är det man ska sälja, med hjärtat. Det gäller också att ha mod. Att våga vara annorlunda. Agneta pratade också om vikten av hållbarhet, det gäller allt; produkter, tjänster och relationer. Håll vad du har lovat!
 
Andra tips för att stärka varumärket var att jobba på att synas i nya och annorlunda sammanhang, använda sig av PR och att tänka tvärtom, d v s sälj mervärde och tjänst kopplat till t ex produkten. Att vårda varumärken är ett ämne som ligger Agneta varmt om hjärtat, det förstod vi - för hon lade ner hela sin själ i framträdandet.

Vinstvarning

Lasse Sandberg och Jennie Cederholm (företagsutvecklare på Halmstads Näringslivs AB) bistod Anders A. Ekblom vid utlottningen. Ett gäng nöjda vinnare kunde ta med sig fina priser hem.
 
Det var flygresa till Stockholm t & r, fina borrsatser, fotbollsbiljetter, fotboll, USB-minnen och CD-skivor. Grattis alla ni som hade turen på er sida.
 
Nästa Guldmorgon håller vi till på Getinge AB, boka den 18 maj. Inbjudan kommer som vanligt med e-posten.

Dag: Torsdag den 26 mars 2009.
Tid: Kl 06.45 - 08.30
Plats: Kopieringsbolaget, Flygaregatan 8, Halmstad.

Välkommen till ett gyllene tillfälle att avnjuta en tidig och god frukost med intressanta och stimulerande föredrag och träffa trevliga människor!


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Kl 06.45
Frukost - Passa på att mingla och skapa nya kontakter!
Kl 07.15
Vår VD, Anders A. Ekblom, Halmstads Näringslivs AB, hälsar välkommen.
Kl 07.30
Anders Berglund, projektledare på Halmstad & Co, berättar om sommarens stora fotbollsevent i Halmstad; UEFA U21-EM 2009.
Kl 07.45
Lars Sandsberg, VD på Kopieringsbolaget som fick priset som Årets Marknadsförare 2008; "Sluta kludda själv - kom till pappa".
Kl 08.00
Agneta Boman, Creative Craft AB, pratar omatt hitta och lyfta fram det personliga i varje varumärke; "Sälj din själ och ditt hjärta".
Kl 08.15
Tid för mingel

Tänk på att antalet platser är begränsat!  Anmälan är obligatorisk.
Senaste anmälningsdag är måndag den 23 mars.

Glöm inte visitkortet!
Vi lottar som vanligt ut fina priser! Välkommen!

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.