Meny

Välkommen till Tillväxtarena 11 april

Vi vänder oss till dig som driver ett etablerat företag, är intresserad av tillväxt, vill bli inspirerad och vill utöka ditt nätverk. Du bjuds på frukost med mingel och en mix av framgångstips som avslutas med lunch. Dagen är kostnadsfri.

PÅ PROGRAMMET:

07:30-08:05 Frukost och mingel. 08:05 Programstart.

Agneta Olsson, grundare av Chair Management Hur den rebelliske entreprenören kan skapa företag i världsklass.
Mathias Frenzel, initiativstagare Öppna företag. Kan öppenhet, inkluderande företagskultur och ställningstagande attityd i företaget leda till konkurrensfördelar?
Erik Blomberg, vd, Eleiko Group: Hur lyckas man med varumärkesbyggnad och marknadsföring i en föränderlig värld?
Svante Andersson, professor i företagsekonomi vid Högskolan i Halmstad: Vissa företag är redan från starten internationella. Vad är orsaken till detta och är det en framgångsrik strategi?
Anita A´son Strandahl från Styrelseakademin, Pelle Nilsson, vd på GN Transport, och Nicolas Hassbjer, grundare av HMS. Så skapar du framgångsrika företag genom extern styrelsekompetens.


UTVECKLANDE FÖRDJUPNINGSBLOCK
I dialogform fördjupar vi oss i fyra olika områden. Du väljer vilket block du vill delta på.


Nyttan av ett starkt varumärke: Catrin Sjölin och Robert Kirtley, hstd. Varumärke och Design – betydligt mer än en känsla. Förutom ökad lojalitet och minskad priskänslighet kan ett starkt varumärke attrahera nya kunder, ge en större konkurrensimmunitet och öka marknadsandelarna.

Konsten att rekrytera rätt medarbetare: Carl Mårtensson och Carina Nyberg, One Partner Group. Om konsten att matcha rätt kandidat med rätt ledigt jobb genom rekrytering eller bemanning. Fördjupning i helhetskoncept för företag som bidrar till långsiktig tillväxt och lönsamhet.

Styrelseinsikt och målstyrning genom kpi:er: Andreas Johansson, KPMG och Anita A´son Strandahl, Styrelseakademin. Vilka fördelar kan den externa styrelsen ge? Hur jobbar man aktivt för att ta företaget till nästa nivå? Hur jobbar man i styrelsen med målstyrning genom ekonomiska nyckeltal?

Motivera, bygg team och var en attraktiv arbetsgivare: Agneta Olsson, Chair Management. Hur lyckas man behålla ett engagemang och snabbhet när komplexiteten i företaget ökar? Vad påverkar medarbetarna i företaget att bli högpresterande? Hur skapas en vinnande företagskultur?

Vi avslutar med summering och lunch!

Vid frågor kontakta Julia Jönsson: julia.jonsson@halmstad.se, 070 553 74 28.

Evenemangsinformation

Datum: Torsdag 11 april
Tid: 07.30 - 13.00
Plats: DLC, Högskolan i Halmstad. Hitta ditlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kostnad: Kostnadsfritt
Arrangör: Connect Sverige och Halmstads kommun - Näringsliv

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.