Meny

Guldmorgon 27 mars - med hållbarhet i sikte!  

Håll i dig. Nu blir det åka av. Den här morgonen följer vi vägen mot hållbar tillväxt. Hållbarhet omfamnar ju så mycket. Självklart vår miljö, men även det mänskliga, sociala och ekonomiska. Du kommer att få veta mer om vilka innovativa möjligheter det skapar. Och vi väcker frågan – vad kan du göra? Vad vill du göra? En sak är klar – om vi gör bra saker tillsammans så kan det bara bli bättre.

Hjärtligt välkommen till Guldmorgon – våra frukostmöten som hållit på i 13 år. Det är också en slags hållbarhet!

Tid & Plats

Datum: Onsdag den 27 mars
Tid: 07:30 - ca 09:15. Du har möjlighet att delta på en guidad tur efter programmet.
Plats: Rejmes, Kristinehedsvägen 1, Halmstad.
Parkering: Samåk gärna i största möjligaste mån. Bra för miljön och roligare start på dagen.

Program - start kl 07:30

Vi börjar med en god frukost. Passa på att njuta, mingla och knyta nya kontakter. Rebecca Sellergren är morgonens moderator. Den här morgonen får du lyssna på de här härliga och hållbara människorna:

 • 3 viktiga P. Idag har de en annan betydligt viktigare betydelse antagna av FN. People – Planet – Profit. Lova Brodin, MiljöMatematik, målar upp det övergripande perspektivet.
 • Vi tar upp en annan angelägen klimatfråga. Den om företagsklimatet. Vad händer där? Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande och Lina Siljegård, Näringslivs- och Destinatonschef/vd, Destination Halmstad AB.
 • Hållbara näringslivsnyheter. Håkan Strömqvist chef Näringsliv, Destination Halmstad AB.
 • Det är ju helt uppåt väggarna. Futufarms gigantiska ”odlingslådor” möjliggör vertikal odling överallt – med minimal vattenanvändning. En av dessa finns på Maxi ICA Högskolan. Anders Nilsson och Harrie Rademaekers.
 • Bilbranschen ställer om sig och möter miljökraven. Vår värd Rejmes berättar om deras resa. Einar Gudmundsson, vd, Rejmes Personvagnar AB.
 • Utvecklingsingenjör är en hållbar utbildning i Högskolan i Halmstads regi. De här studenterna bygger en elbil för att köra (vinna) ett race i Australien. Det ni! Adam Jisland och Simone Rishede.
 • CooCreate, vadå? Vad är en samhällsentreprenör? Vad menas med sociala innovationer? Christian Frick som är projektledare samarbetar med Balajikarthik och Aneesha grundare av företaget Ilai som har produkter som – ja låt oss säga att du bara ”löv it”.   

Gör ett besök hos våra utställare

 • Tillståndslotsen
 • EMC
 • CRS Väst
 • Högskolan i Halmstad
 • Dramalogen
 • UF- företag
  - Steel Straw UF
  - Oh My Fudge UF

 

Oops nu är det fullbokat!

Kontakta Emma Petersén för att sätta upp dig på reservlistan. emma.petersen2@halmstad.se

GDPR: Näringslivsenheten på Destination Halmstad AB har sparat dina personuppgifter från din anmälan för att kunna kontakta dig i frågor som rör seminariet, inför och efter. Vi hanterar alla personuppgifter enligt GDPR.

Evenemangsinformation

Datum: Onsdag den 27 mars
Tid: 07:30 - ca. 09:15
Plats: Rejmes, Kristinehedsvägen 1, 302 44 Halmstad Hitta ditlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kostnad: Kostnadsfritt. Frukost ingår.

Vid förhinder: Om du inte kan komma måste du avanmäla dig senast 2 dagar innan, kl 12:00. I annat fall måste vi tyvärr fakturera frukostkostnaden.

Vid frågor kontakta Julia Jönsson julia.jonsson@halmstad.se, 070 553 74 28.