Meny

Greater Copenhagen och färjelinje Halmstad - Grenå. Vad innebär det?

Vad betyder de nya, starkare banden till Danmark för det halländska näringslivet och dess grannar? Hur kan vi tillsammans främja hållbar utveckling, innovation, vänskap och välstånd?
Varmt välkommen till ett dansk-svenskt seminarium om framtida möjligheter!

Halland har en historiskt stark relation till Danmark, inte minst inom näringsliv och innovation. Genom sekler har handel och företag utvecklats, idéer har fått spridning, och vänskap och välstånd har stärkts. Från 2019 är Halland medlem i Greater Copenhagen, en gränsöverskridande plattform för samverkan och hållbar tillväxt.
Och 2020 öppnas en ny färjelinje mellan Halmstad och Grenå. Ett projekt med stor potential för turism och hållbara transporter.

Program:

• Ove Ullerup, dansk ambassadör i Stockholm, och Fredrik Jörgensen, svensk ambassadör i Köpenhamn, ger perspektiv på potential och utmaningar i det dansk-svenska samarbetet.
• Stephan Müchler, vd, Sydsvenska Handelskammaren och Johan Trouvé, vd, Västsvenska Handelskammaren, bidrar från regional utgångspunkt.
• Johan Wessman, vd, Öresundsinstitutet, berättar om Greater Copenhagen, och Tony Michaelsen, Trade Director, Stena Line, om den nya färjelinjen.
• Från Halland deltar landshövding Lena Sommestad, regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson, och kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Jonas Bergman.
• Paneldebatt om hur dansk-svenskt samarbete kan fortsätta att utvecklas och bidra till tillväxt och utveckling i Halland.

Moderator är Selma Sedelius, kommunikationschef, Högskolan i Halmstad.

 
Näringslivsseminariet är en del av det dansk-svenska jubileumsåret 2018-2019, #jubileum400, till minne av bland annat Kungamötet i Halmstad 1619.

Anmäl dig senast den 25 februari. Frågor? Kontakta julia.jonsson@halmstad.se

Evenemangsinformation

Datum: Fredag 1 mars
Tid: 14.00 - 16.30
Plats: Bærtlingsalen, Visionen, Högskolan i Halmstad. Hitta dit länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kostnad: Kostnadsfritt
Arrangörer: Destination Halmstad, Högskolan i Halmstad, Länsstyrelsen, Region Halland, Halmstads kommun.

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.