Meny

Rekryteringsbehov?

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium som ger dig verktyg och idéer till hur du kan öka ditt företags attraktivitet och locka fler medarbetare!

Näringslivet har pekat på att kompetensförsörjning är en av de största utmaningarna de kommande åren. Det finns olika sätt att bearbeta arbetsmarknaden. Både förebyggande och under tid. På det här seminariet lyfts möjligheterna att hitta rätt kompetens genom stöd, utbildning, handledning, APL och praktikplatser. Värdet av att ge personalen handledarutbildning och på så sätt hitta guldkorn genom praktikplatser är underskattat.
Vi på Halmstads Näringsliv har bjudit in företagen i Halmstads kommun samt näringslivs-representanter till det här seminariet för att vi tillsammans ska hitta bästa vägen framåt.

Vi tar upp:
• Handledarrollerna för APL-elever på gymnasiet och Komvux.
• Behovet av Yrkeshögskola i kommunen.
• Hur Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och företagarna kan utveckla samarbetet.
• Vilket stöd som företag kan få från olika organisationer och kommunen.

Program:
12:00-12:45 Lunch
12:45-13:00 Presentationsrunda
13:00-13:30 Anders Johansson Regional handledarutbildare, Skolverket: Ger ”smakprov” ur Skolverkets handledarutbildning – en kompetensutveckling för alla på arbetsplatsen som kommer i kontakt med elever som går en yrkesutbildning på gymnasial nivå.
13:30-14:00 Paulin Rubensson, Kompetensutvecklare, TEK Kompetens, berättar om vikten av handledarskap, de pedagogiska delarna, värderingar och hur vi förmedlar vår företagskultur.
14:00- 14:30 Fika och mingel.
14:30-15:00 Maria Woxius Jönsson, enhetschef Utbildnings & Arbetsmarknadsförvaltningen (UAF) söker kontakt och samarbete med näringslivet. Ska vi få fram rätt kompetens behöver vi veta vilka YH-utbildningar som efterfrågas.
15:00-15:30 Ann Lundstedt Arbetsförmedlare/rekryterare, Arbetsförmedlingen berättar om uppdrag och arbetssätt samt vilka stöd som finns för företagare för att hitta rätt kompetens.
15:30- 15:55 Några företagare presenterar kort sina erfarenheter av handledarutbildning av sin personal, samt utfallet av anställning efter praktik.
15:55-16:00 Avslutning

Anmäl dig idag!
Vid övriga frågor kontakta calle.lindblom@halmstad.se eller ring 072-588 28 93.

Hjärtligt välkomna!
Calle Lindblom, Halmstads Näringsliv

Evenemangsinformation

Datum: Måndag den 17 september
Tid: 12.00 - 16.00
Plats: Scandic Hallandia, Rådhusgatan 4, Halmstad. Hitta dit.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kostnad: Kostnadsfritt. Lunch och fika ingår.
Arrangör: Halmstads Näringliv