Meny

Alla pratar idag om digitalisering och hur viktigt det är. Men vad innebär det egentligen?

Välkommen på seminarium den 23 maj och lyssna på Samuel Holmström från Lundqvist Trävaru AB, om hur digitaliseringen totalt förändrat förutsättningarna för företaget och hur de blev Sveriges smartaste företag 2017!

Dagens innehåll:
För att rama in dagen kommer Stefan Johansson från FESTO inleda med en föreläsning om Industri 4.0, ett begrepp som dyker upp mer och mer. Det handlar om hur industriföretag omstrukturerar sig själva? Vilka behov finns av nya kompetenser hos medarbetarna? Stefan Johansson kommer belysa och besvara dessa och några frågor till innan han lämnar över till Samuel Holmström.

I Piteå finns en liten traditionell trävaruhandel med anor från 1936 som tagit digitaliseringen till sig och kopplat upp hela kedjan från kund till leverans och blivit utnämnda till Sveriges smartaste företag av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) 2017. Nu är de här för att berätta sin historia för dig!

Steget från tv-spel till trävaruhandel är kortare än man kan tro. Från att tidigare sålt trävaror på traditionellt sätt säljs idag färdiga byggnader direkt på egna hemsidan genom ett egenutvecklat system som kopplar ihop alla processer i företaget, från kund till produktion och ut till leverans och allt däremellan.

Förvandlingen har skett efter att två unga killar tagit över bolaget Lundqvist Trävaru AB och utifrån erfarenheterna att vuxit upp med tv-spel har de förvandlat det strikt traditionella företaget till Sveriges smartaste. På några få år har de förändrat hur de säljer och hur de tjänar pengar. Bolaget har minst sagt växt så det knakat samtidigt som de ökat sin lönsamhet. Fyra år i rad har de blivit utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri och en gång till Digital Gasell.

Vi tror att om Lundqvist Trävaru AB kan, så kan du!

Varmt välkommen på ett seminarium som kommer inspirera, utmana och kanske även förändra din syn på era egna möjligheter.

Evenemangsinformation

Datum: Onsdag den 23 maj
Tid: 08.15 - 10.15
Plats: Slottmöllan 10B, 302 31, Halmstad. Hitta hit.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  
Kostnad: Kostnadsfritt
Arrangör: TEK Kompetens

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.