Meny

Frukostklubben & Mässa 3 maj

TEMA: VM & LEDARSKAP

Välkommen till Frukostklubben - VM special! VM I Bordtennis 2018 är ett av Sveriges största idrottsevenemang nästa år. Inte mindre än etthundra länder kommer till Halmstad för att göra upp om VM titeln i en av världens största sporter. Marknadsföreningen är naturligtvis på tårna och i allra högsta grad med i matchen. Tillsammans med VM organisationen erbjuder vi nu en unik VM special - som helt går i idrottens tecken. Denna morgon dukar vi upp i Halmstad Arena VM centre court och träffar en uppsjö av gamla pingis hjältar - naturligtvis med vår egen VM ambassadör Jörgen Persson i spetsen. OBS! Vi kör igång redan 06.30.

Fokus är framgång – gör varje millimeter betydelsefull. Föreläsare den här VM-morgonen är världsmästaren Christina Bengtsson som vet värdet av en millimeter. Att vara bäst i världen i en av de mest mentalt krävande sporterna, precisionsskytte, innebär att få försvinnande små marginaler på sin sida. Att med gevär träffa en 10,4 mm stor punkt sextio gånger i rad – på femtio meters håll – kräver enormt fokus. Vad är fenomenet fokus och koncentration, hur yttrar det sig och vilken påverkan har den på din prestation? På ett underhållande sätt föreläser Christina Bengtsson om tankekontroll, om att frigöra sig från målbilder, om vikten av att fokusera på den faktiska kapaciteten, och hur vi sätter stopp för det tilltagande bruset i vår uppkopplade era.

Christina Bengtsson delar med sig av 15 års erfarenhet som elitskytt, när hon berättar om vinster och förluster och om vad det innebär att befinna sig i det exakta nuet. Hur finner man skärpan i ett väldigt viktigt möte, i en säljsituation, vid ett tv-framträdande eller i någon annan situation av stor betydelse? Hur lyckas man prestera i skarpt läge, just när det verkligen gäller? Och hur håller man långsiktig fokus i en alltmer föränderlig omvärld?

Att fokus är en avgörande faktor för framgång inom såväl elitskytte som inom organisationer och näringsliv, har Christina Bengtsson fördjupat sig i tillsammans med en rad toppchefer, bland andra fd Ericssons koncernchef Hans Vestberg, riksbankschefen Stefan Ingves och chefredaktören Martina Bonnier. Likheterna är tydliga. Precis som i skyttevärlden måste man i näringslivet ”vara perfekt också på en icke-perfekt dag”. Det går att träna upp den avgörande förmågan till fokus, och Christina Bengtsson levererar dessa insikter mycket inspirerande. Gör dig beredd på att utmanas av kunskap som ibland går tvärs emot gängse uppfattningar, att hitta din inre kärna av fokus och att lära dig att se ett vackert höstlöv mitt i kaotiska situationer.

Christina Bengtsson är officer, utbildad på JAS 39 Gripen, och senast anställd vid Försvarshögskolan i Stockholm. Hon har bland annat varit chef för Europakontoret CISM i Bryssel och kan även titulera sig världsmästare i precisionsskytte, både i lag och individuellt. Christians föreläsning och bok om koncentration och fokus bygger på både forskning och egna erfarenheter från idrottskarriären. Christina är just nu aktuell som Sveriges key-note speaker för Swedish Business Awards i Tallin, Riga och Vilnius, och har gjort internationellt genombrott som föreläsare. Hon har setts i såväl nationell som internationell media, var senast gäst i Tv4 nyhetsmorgon och kommer synas i SVT – produktioner våren 2018.

Varmt välkomna till Frukostklubben "Before Work"!

OBS! Fri prova-på-gång om du inte besökt oss tidigare. Du behöver tillhöra ett företag och max 2 personer per företag. Anmälan krävs & begränsat antal platser. Medlemmar har förtur. Har du besökt oss eller varit medlem tidigare kan du inte gå som gäst utan behöver bli medlem. Nu 900 medlemmar. Ditt medlemskap gäller 1 år från den dag du blir medlem. Bli medlem!

PROGRAM HALMSTAD ARENA

06.30 Frukost, nätverkande & mässa
07.15 Canita & Joakim hälsar välkomna
07.18 Intervju medlemmar i MiH
07.30 Huvudföreläsare Christina Bengtsson
08.25 Utlottning (du måste vara på plats för att vinna)
08.30-09.00 Mässa & tipspromenad i Piazzan (priser hämtas inom två veckor eller på Frukostklubben gången efter)

Evenemangsinformation

Datum: 3 maj
Tid: 06.30 - 09.00
Plats: Halmstads Arena
Kostnad:
Arrangör: Marknadsföreningen i Halland

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.