Meny

Frukostklubben & Mässa 25 januari

TEMA: KOMMUNIKATION

Tala inför folk. Skådespelaren Stefan Sauk blev känd för den stora publiken i Sverige genom inslaget “Tillfälligt avbrott” i satirprogrammet Lorry i början av 90-talet, och genom rollen som Carl Hamilton i filmen Vendetta. På premiären kommer han till Frukostklubben och står på scen i Halmstad Arena.

Kommunikation är ett slitet begrepp, men trots det så är det ett av de viktigaste verktygen vi människor har att hantera verkligheten med, hantera livet med. Om det så “bara” är att hålla ihop ett äktenskap eller det handlar om ett multinationellt företag som ska kommunicera en ny inriktning.

När vi idag ställs framför en grupp av människor, ensamma och uttittade, reagerar kroppen blixtsnabbt och intuitivt. Hjärnan reagerar på situationen utan att vi har en aning om vad som händer. Som en direkt följd av detta spänner vi oss. Detta sätter i sin tur igång ett serieförlopp i kroppen: Vi blir torra i munnen och får svårt att prata. En olustkänsla sprider sig i magen och till slut kan det gå så långt att vi får tunnelseende. Detta är helt normalt, det är hjärnan som drar i nödbromsen.Vi människor tycker att det är jobbigt och blir nervösa när vi står på scenen. I de flesta fall tror vi att det är fel på oss själva, att det är vi som inte duger, inte är bra nog men så är inte fallet.

Anledningen till att vi blir nervösa på scenen är vårt biologiska arv som går miljoner år tillbaka då vi gick på savannen med en klubba i handen. Om vi blev avskilda från flocken dog vi, det var bara en fråga om tid. Detta arv styr oss än idag eftersom vi fortfarande är samma biologiska varelser och vår hjärna är programmerad för den verklighet som rådde då. Att sända och ta emot signaler är grundläggande för människans existens, inte bara i privatlivet utan även i professionella situationer. I det perspektivet kan det tyckas lite märkligt att vi inte har bättre koll på hur vi fungerar.

Stefan Sauk har tillsammans med Jan Marcusson skrivit boken Tala inför folk.

Varmt välkomna till Frukostklubben "Before Work"!

OBS! Fri prova-på-gång om du inte besökt oss tidigare. Du behöver tillhöra ett företag och max 2 personer per företag. Anmälan krävs & begränsat antal platser. Medlemmar har förtur. Har du besökt oss eller varit medlem tidigare kan du inte gå som gäst utan behöver bli medlem. Nu 900 medlemmar. Ditt medlemskap gäller 1 år från den dag du blir medlem. Bli medlem!

PROGRAM HALMSTAD ARENA

06.45 Frukost, nätverkande & mässa
07.15 Canita & Joakim hälsar välkomna
07.18 Intervju medlemmar i MiH
07.30 Huvudföreläsare Stefan Sauk
08.25 Utlottning (du måste vara på plats för att vinna)
08.30-09.00 Mässa & tipspromenad i Piazzan (priser hämtas inom två veckor eller på Frukostklubben gången efter)

Evenemangsinformation

Datum: 25 januari
Tid: 06.45 - 09.00
Plats: Halmstads Arena
Kostnad:
Arrangör: Marknadsföreningen i Halland

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.