Vi handlar idag, men hur vill vi handla imorgon?

Välkommen på Frukostmöte i Framtidens Handel den 19 Oktober

E-handels omsättning har de senaste åren ökat explosionsartat och bara i Sverige omsätter e-handeln mångmiljardbelopp. Idag finns allt på nätet, från böcker hos internationella bolag som Amazon till små lokala, nischade aktörer. Allt fler företag som innan sålt produkter i sina vanliga butiker har också börjat sälja på Internet och nu är det få av de större företagen med traditionella butiker som inte också bedriver e-handel. Detta kallas omnichannel, att bedriva både fysisk butik och e-handel. På detta frukostmöte kommer ni att möta Ica Maxi Flygstaden som berättar om sin resa, men vi kommer också att bli mer insatta i trenderna med e-handel och lite nya sätt att arbeta med e-handel.

Jonas Norberg – Postnord
Kundinsikt och att skapa en bra kundupplevelse hela vägen är A och O idag. Köpet är inte slut bara för att köpet är genomfört, utan det gäller att bygga lojalitet, skapa engagemang, relationer och följa med kunden även efter köpet. Den data som ditt företag sitter på är en ren guldgruva. Och den kundinsikt som du kan få ur den informationen, samt av att både observera kundbeteende och ha en dialog med kunderna, blir en stor konkurrensfördel i dagens detaljhandelslandskap. Det är så lätt för konsumenterna idag att gå till en annan aktör om de inte får det bemötande de vill. Behovet av att göra något relevant av den datan, förenkla för konsumenterna och skapa engagemang och följa med kunden på deras resa kommer att bli en konkurrensfördel den närmaste tiden. Som en hjälp på vägen så har PostNord därför tagit fram ebarometern [konsument] som varje månad analyserar konsumenternas beteende och det är kring den senaste av dessa rapporter som Jonas kommer att berätta.

Christian Zanders – Jetshop
Christian är vd och grundare för Jetshop AB. Jetshop är idag en av de ledande leverantörerna av e-handelsplattformar och e-handelssystem för betalning och marknadsföring i Norden med huvudkontor i Göteborg. Tre gånger har Jetshop rankats som ett av Sveriges snabbaste växande teknologiföretag, och två gånger som ett av Europas 500 snabbaste växande teknologiföretag, av Deloitte!

Ica Maxi Flygstaden
Denna morgon gästas vi också utav Tommy Fransson och Anette Bengtsson från Ica Maxi Flygstaden. De har nyligen storsatsat på e-handel och vi kommer få hör hur deras tankar gick, och vad effekten har blivit hittills. Hur har e-handeln påverkat impulshandlande som är en viktig komponent för dagligvaruhandeln? Har E-handeln dragit nya kunder till butiken, eller det befintliga kunder som handlar på ett nytt sätt?

Upplägg: 07.30 - Frukost serveras 08.00 Jonas Norberg presenterar e-barometern 08.25 Christian Zanders 08.40 Företagscase - Ica Maxi Flygstaden 09.00 Avslut VAR: Halmstad Teater, Esaias Thorén-salen NÄR: 19 Oktober, 07.30-09.00

Evenemangsinformation

Datum: 19 oktober
Tid: 07.30 - 09.00. Frukost serveras kl 08.00.
Plats: Halmstad Teater, Esaias Thorén-salen
Kostnad:
Arrangör: Almi Företagspartner Halland

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender?

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.