Meny

Välkommen till ”En dag på slottet”.

Den 13 september är det dags för det stora eventet ”En dag på Slottet”. Det är finalen och avslutningen av det framgångsrika integrationsprojektet ”Ökat arbetskraftsutbud för näringslivet i Halland”. Det var faktiskt så framgångsrikt att det blev nationellt uppmärksammat av SKL.

Nu samlar vi alla som varit engagerade i projektet. Men vi är så glada och stolta att vi vill att fler företagare ska få chansen att vara med och få upp ögonen för möjligheterna. Därför har vi reserverat ett begränsat antal platser till er. Först till kvarn gäller.

”Det fina resultatet vi levererade blev så bra tack vare alla fantastiska företag och människor
som gjorde det möjligt.” Houda Axelsson, Framtidssteget AB.

På programmet:

Vi inleder med fika. Landshövding Lena Sommestad hälsar välkommen. Halmstads kommuns integrationsstrateg, Annika Vanneberg, berättar om projektet från sin roll. Houda Axelsson från Framtidssteget AB har varit projektledare. Dramalogen kommer att göra uppskattade inhopp. Och det bästa av allt - vi får träffa några av alla som vann på projektet, både nyanlända och företagsrepresentanter*. Du får också veta hur projektets metoder kan användas i framtiden. Konferencier är Daniel Sanjay. Vi avslutar med mingel med förtäring och dryck.

* Från Wespace blir det Morgan Gripson & adepten Kushtrim Morina. Från Nosh blir det Kim Johansson & adepten Haroon Tasal. Från Halmstad bilvård blir det Bedran Kayapinar & adepten Hatem Albnawi. 

Det här var syftet med projektet

Syftet med projektet var att förbättra integrationen på arbetsmarknaden och förebygga diskriminering och utestängning på grund av individens bakgrund. Nyanlända arbetssökanden har erbjudits meningsfulla praktikplatser, provanställningar och tidsbegränsade anställningar. att sedan

Utbildning i entreprenörskap har varit integrerat i projektet för att uppmuntra till eget företagande. Befintliga egenföretagare har fungerat som mentorer till deltagarna som ser entreprenörskap som det mest intressanta alternativet.

Evenemangsinformation

Datum: Onsdag den 13 september (sista anmälningsdag 6/9)
Tid: 15.00 - 18.00
Plats: Halmstads Slott
Kostnad: kostnadsfritt
Arrangör: Halmstads Näringslivs AB, Framtidssteget AB, Halmstads kommun., Framtidssteget AB, Halmstads kommun

Jättekul att så många vill vara med på slottet. Men nu är det fullbokat. Vid frågor kontakta houda.axelsson@halmstad.se

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.