Meny

Guldmorgon - 10-årsjubilerar med "sovmorgon"

Årets sista Guldmorgon blir en riktig GalaGuldmorgon och det är inte vem som helst, utan Galans egen Rebecca Sellergren, som guidar oss genom morgonens progam. Vi lyfter vinnarna från näringslivsgalan, och vi gör det hos Lennart E. Bengtsson på Wapnö - en flerfaldig vinnare och återvinnare.

Som bonus får du lite "sovmorgon". Vi börjar inte förrän kl 07.30. Du är ko-llosalt välkommen att fira 10 morgonpigga år tillsammans med oss!

2006 startade vi våra frukostträffar. Syftet var att skapa en mötesplats och ett forum för dialog mellan näringsliv och kommun. Under de här 10 åren har vi turnerat runt hos närmare 60 olika företag och verksamheter i Halmstad med omnejd. Varje Guldmorgon har utformats unikt utifrån plats, värdskap och vad som är på agendan inom näringslivet och företagandet.

2016 års första Guldmorgon hölls på temat ”Vinnare och återvinnare” och vi återvinner temat en gång till. För årets sista Guldmorgon blir en riktig GalaGuldmorgon. Vi lyfter vinnarna från näringslivsgalan, och vi gör det hos Lennart E. Bengtsson på Wapnö - en flerfaldig vinnare och återvinnare. Och vi hoppas självklart att det inte blir en mu-len morgon, utan en vintrig och vacker Guldmorgonavslutning. Varmt väl-ko-mmen! 

Program 8 december - start kl 07:30

Vi börjar med frukost - Passa på att mötas och mingla. Här träffar du alla sorters vinnare. Och du är en av dem..

  • Rebecca Sellergren och Halmstads Näringslivs AB hälsar välkommen och presenterar vinnande näringslivsnytt.
  • Lennart E. Bengtsson, vd Wapnö, vinnare av Årets Miljöpris 2016 och Årets Entreprenör 2014.
  • Ludvig Granberg, vd på Hemsida24, aktiv i nätverket Ledande Entreprenörer och vinnare av priset Årets Entreprenör 2016.
  • Johanna Norström och My Djurberg, ägare till Tillsammans och Söderfamiljen, fick det helt nyinstiftade priset Årets Unga Företagare. Jennie Wijk, ordförande i Företagarna Halmstad, berättar om juryarbetet.
  • Susanne Nilsson, Halmstads Bollklubbs klubbchef och Johan F Lundberg, VD på Destination Halmstad AB, pratar om vinsterna för staden med ett Allsvenskt fotbollslag.

Till sist; den största vinsten är att möten, samarbeten och nätverk gör oss alla till vinnare - på ett eller annat sätt. Tillsammans blir allt möjligt, så glöm inte att byta visitkort med varandra!

Utställare:

EMC, Energi- och MiljöCentrum, presenterar projektet Hållbara Halmstad. Det är dessutom EMC och HEM som delar ut Årets Miljöpris. Tipsa gärna om kandidater till 2017 års pris.

Bonus: Guidad tur

Du är välkommen att följa med på en guidad tur på Wapnö efter programmet är slut. Ingen föranmälan behövs, du stannar helt enkelt bara kvar.

Träffa Emma Christensson, Halmstads kommuns nya tillståndslots

Passa på att prata med Emma när programmet är slut. Hon och tillståndsteamet kan hjälpa dig genom att exempelvis samordna tillståndsprocesser.

Anmäl dig nu


Evenemangsinformation

Datum: Torsdag 8 december
Tid: 07.30
Plats: Wapnö, Magasinet. Hitta hit 

Wapnö - hållbart in i framtiden

För 20 år sedan var vi traditionella. Wapnö var en vanlig gård med kor och åkrar och ingen kontakt med dig som konsument. Mjölken sändes iväg till de stora, som idag har blivit globala. Wapnö valde en annan väg. Vi ville vara ett konsumentnära företag med ett tydligt fokus på smakupplevelsen och hållbar miljö.

Vår unika kedja på gården och våra ledord Närhet, Färskhet och Öppenhet är lika betydelsefulla idag som de var då och det är jag stolt över. Många säger att vi är helt rätt i tiden och det är vi, men jag vill att vi ska vara helt rätt i framtiden. Jag känner att vi har en fantastisk kraft och jag undrar om det finns någon som kan ta kampen att vara bättre än Wapnö.

Vår utmaning är att leda utvecklingen av gårdens kretslopp från den höga nivå vi är på idag till en ännu högre. I sikte ser vi vårt gårdsslakteri och förädling av raps där rapsen blir foder till djuren och biprodukten blir förnyelsebar energi till våra fordon. Det ska bli lika bra som kogödsel blev till el, värme och kyla via gårdens biogas-anläggning. Ta utmaningen och klimat-kompensera på hemmaplan! Var delaktig i vårt kretsloppslån för vårt kommande gårdsslakteri. / Lennart E Bengtsson, vd Wapnö AB 

Wapnös webbplats