Meny

Flyg med bioflygbränsle

Många beskriver flyget som en stor miljöbov av flera skäl. Samtidigt så flyger vi mer och mer i Sverige och globalt. Förra året kom en ny och hållbar aktör på marknaden som har en lösning som nu presenteras för första gången i Halland: FlyGreenFund.

“Att göra det möjligt för organisationer och enskilda att flyga mer hållbart på bioflygbränslen i Norden” är FlyGreenFunds vision. Vi får lyssna på Maria Fiskerud so berättar hur det fungerar och hur klimatnyttan uppstår. Dagens stora hinder är det högre priset och den begränsade tillgången men vi kan hjälpa till att lösa dem i Halland.

Vi får även ta del av Ann-Sofie Hörlin, BRA flyg, som flyger från Halmstad varför och hur de har ett engagemang i detta praktiska hållbarhetsarbetet.

Vad tycker kunderna då? Vi får höra hur kunder från Ängelholms flygplats upplever värdet av denna tjänst.

Det finns plats för dina frågor och diskussion kring: Hur kan vi få större företag och organisationer att köpa denna tjänst så att det snart tanas plan även i Halmstad med det nya biobaserade jetbränslet? Visionen bortom det är att det skall producers i Halland.

Evenemangsinformation

Datum:2016-05-31 09.30
Tid: 09.30 - 15.30 (Samma program ges på både för- och eftermiddagen. Du väljer själv om du vill delta mellan 9.30-13.00 eller 12.00-15.30. Lunch ingår.)
Plats: HEM, Flygstaden
Arrangör: EMC & Arena Grön Tillväxt

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.