Meny

Seminarium: Praktisk hantering av exportdokument

Det ställs allt högre krav på att tullhandlingar och andra xportdokument ska vara korrekt ifyllda. Är de ofullständiga eller felaktiga kan det leda till leveransförseningar, problem för mottagaren vid förtullningen och i värsta fall till att köparen väljer en av dina konkurrenter vid nästa affär.

För att underlätta för dig som exportör erbjuder Handelskammaren en utbildning i praktisk hantering av exportdokument. Under denna kurs sker en genomgång av hur de vanligaste exportdokumenten ska fyllas i för att du och inte minst mottagaren ska slippa problem.

Vi kommer att behandla den datoriserade exportdeklaration med de uppgifter som utgör föranmälan, fördelarna med passiv förädling, olika typer av ursprungsintyg, fakturor samt andra handlingar som kan behövas vid särskilda tillfällen.

Vi tar även upp användningen av ATA-carneten – en internationell tullblankett för tillfällig export, t ex i samband med mässor och utställningar. En presentation görs av CERTIATA® Plus som förenklar hanteringen av ATA-carneter, ursprungsintyg och andra exportdokument via internet.

Praktiska övningsuppgifter om tillämpningen av ursprungsreglerna i frihandelsavtalen ingår också.
Kursen vänder sig både till dig som behöver fräscha upp kunskaperna och till dig som inte har så stor vana vid att hantera tulldokument för export!

Evenemangsinformation

Datum: 160301
Tid: 09.00 - 16.00
Plats: Helsingborg
Kostnad: 3750 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. 4950 kr/pers för icke medlemmar. Moms tillkommer.

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.