Meny

Seminarium: ESS mer än bara neutroner

Vilken nytta gör neutroner egentligen? Och hur kan Halland och nordvästra Skåne dra nytta av anläggningen som tar form i Lund?

Välkommen till ett lunchseminarium där vi reder ut begreppen och låter Pia Kinhult berätta om den forskning som ESS kommer att utföra, vilken nytta den kan göra, och hur industrin kommer in i bilden. Vilka möjligheter för näringslivet finns det att samverka?

Pia kommer också att berätta om var ESS befinner sig just nu, hur organisationen ser ut och de effekter vi känner till, för Lund, Sverige och Europa. Kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Carl Fredrik Graf finns också på plats och ger sin syn på ESS betydelse för Halmstad och södra Halland.

European Spallation Source (ESS) är ett samarbete mellan Europeiska länder med syfte att gemensamt bygga och driva världens ledande anläggning för forskning med hjälp av neutroner, anläggningen ska stå klar 2020.

Pia Kinhult. Strategic Project Adviser ESS från den 1 dec 2014, tidigare Regionstyrelsens ordförande Region Skåne samt Öresundskomiteen sedan 2010. Bakgrund som egen företagare i elektronikbranschen och har även varit vice ordförande i Lunds Universitet, Naturhistoriska Riksmuseet samt ledamot av Transportstyrelsen. Bor i Ängelholm och tycker att innovationsfrågor är mer än bara forskning.

Evenemangsinformation

Datum: 160301
Tid: 12.00 - 14.00
Plats: Meddelas vid anmälan
Kostnad: 495 kr per person för medlemmar. 795 kr per person för ickemedlemmar. Medlemspris gäller även TEK:s medlemmar. Moms tillkommer.

Tipsa oss!

Har du tips om ett evenemang som du tycker att vi borde ha med i vår kalender? 

Skicka pressinformation eller ett e-post till webbredaktören.