Meny
Det är enkelt att driva företag i Halmstad

Vi jobbar med och för Halmstads näringsliv!

Driva & Utveckla företag i Halmstads kommun

Vi hjälper till med kostnadsfri rådgivning och service för dig som driver och vill utveckla ditt företag i Halmstads kommun. För att förenkla för dig som företagare finns "en väg in", Företagslotsen. Ett snabbare sätt att komma rätt med din fråga, och få rätt hjälp.

Företagslotsen erbjuder kostnadsfri rådgivning och service för dig som driver och vill utveckla ditt företag i Halmstads kommun. Det kan handla om allt från hjälp med nätverk och kontakter till mark och lokaler. Bakom företagslotsen finns Halmstads Näringsliv och hela vårt nätverk.

Vi vill gärna träffa dig

Vi vill veta hur du som företagare i Halmstads kommun har det. Vi kommer gärna och hälsar på. Du kan när som helst boka ett företagsbesök med någon av oss

Resurser för dig som driver företag

Timbanken - fem timmar kostnadsfri rådgivning

Timbanken är Region Hallands och kommunernas affärsutvecklarstöd för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta ett. När du öppnar konto i Timbanken får du tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året inom följande områden:

  • Affärsplan, affärsstrategi och affärsutveckling
  • Ekonomi, avtal och juridik
  • Marknad, sälj, social media, varumärkesarbete och offentlig upphandling
  • Ledning, organisationsutveckling, HR och anställningar
  • Produkt/tjänsteutveckling och import/export
  • Digitalisering, teknik och automation
  • Miljö, social, ekologisk hållbarhet och CSR

Timbankens webbplats

Råd och service för tillväxt och utveckling av företag

Om du har en tjänst eller produkt som tilltalar en stor marknad har företaget goda möjligheter att växa snabbt. Men som tillväxtföretagare har du kanske inte tillräckligt med ekonomiska resurser eller kompetens för att möta marknadens behov. Vi på Halmstads Näringsliv ger kostnadsfritt råd och service, kontaktnät inom och utom Halmstads kommun m.m.

Göra affärer med kommunen - offentlig upphandling

Fyra gånger om året erbjuder vi tillsammans med upphandlingsenheten vid Halmstads kommun kostnadsfria seminarium om offentlig upphandling. Du får på ett lättfattligt sätt lära dig att förstå processen för att ditt företag ska kunna delta i upphandlingar. Inbjudan skickas ut via vår digitala sändlista. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inga utskick.

Hitta användbara organisationer och nätverk

Se vår lista på organisationer och nätverk för företagare i Halmstad.
Se vår evenemangskalender för nätverksträffar m.m.

Kontaktperson

Calle Lindblom
Direkt: 035 - 13 70 60
Mobil: 072 - 58 82 893
E-post: calle.lindblom@halmstad.se

Calle hjälper dig som företagare att hitta rätt hjälp och stöd. Bakom Calle finns Halmstads Näringsliv och hela vårt nätverk.

Se alla kontaktuppgifter till oss

Tillstånd & regler

Behöver du ansöka om tillstånd eller veta vilka regler som gäller för att starta eller bedriva din verksamhet? Tillståndslotsen guidar rätt bland tillstånd och regler som gäller för att starta eller bedriva en verksamhet.

Läs mer om Tillståndslotsen

Offentlig upphandling

När kommunen köper varor, tjänster och byggentreprenader måste kommunen följa Lagen om offentlig upphandling. En upphandling resulterar antingen i ett ramavtal eller enskilt köp.

Se aktuella upphandlingar

Vill du träffa andra företagare?