Bo och leva

Halmstad har nära till allt du kan önska dig. Nära till kusten och havet, men också till det böljande odlingslandskapet och de djupa skogarna.

Här finns valmöjlighet i boendet och ett rikt och varierat utbud av fritidsaktiviteter. Halmstad är dessutom golfens huvudstad. Inom en radie på 15 km från city finns ett dussintal golfbanor. Bra vägar och kollektiva kommunikationer ger stor frihet i valet av bosättningsort inom kommunen. Det är lätt att hitta rätt.

 

Nedan presenterar vi lite kortfattad information, mer om Halmstad hittar du här.

Växande befolkning - Därför flyttar man till Halmstad

Idag bor ca 94 000 människor i kommunen, varje år ökar befolkningen med minst 400 - 500 personer. Intressantare arbetsuppgifter, bättre bostadsmöjligheter samt närheten till bad, sport och rekreation är de starkaste skälen till att människor flyttar till Halmstad. Dessutom mår vi i Halland faktiskt bäst och lever längst av alla svenskar!

Valfrihet i boendet

Att bo i Halmstad innebär valmöjlighet. Bo i tätort, på landet, bo i villa, bostadsrätt eller hyresrätt. Det är bara att välja. Sök ditt boende här.

Shopping, mat, kultur och nöje

I Halmstad tätort är det nära till stadsliv och citypuls. Här finns ett stort utbud av affärer och butiker, mysiga kvarterskrogar och lyxiga gourmetrestauranger, bio, teater, konst och ett rikt musikutbud. Självklart är Gyllene Tider en av stadens stoltheter. 

Läs mer.


Fantastiska fritidsmöjligheter

Oavsett om du vill Idrotta, delta i föreningslivet eller delta i en studiecirkel så finns det något för alla. Läs mer.
 

Cykel och buss

Halmstad har en väl utbyggd kollektivtrafik och gott om cykelbanor att ta sig fram på.

Barnomsorg, skola och högre utbildning

Kommunal barnomsorg finns i samtliga stadsdelar. I flera stadsdelar finns dessutom föräldra-/personalkooperativ, Montessoriförskolor och barnomsorg som drivs av Svenska Kyrkan. Grund- och gymnasieskolorna är väl utbyggda. Det finns även privata alternativ.

Den kommunala vuxenutbildningenerbjuder grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, ky-utbildningar samt anordnar kurser i svenska för invandrare.

Högskolan har en viktig roll som motor för utvecklingen i regionen, och har ett nära samarbete med näringslivet.

Militärhögskolan i Halmstad är känd för sin kompetens inom områdena pedagogik och ledarskap, där ett nära samarbete sker med bland annat den civila högskolan.


 

© Halmstads Näringslivs AB   www.halmstadsnaringsliv.se


© Halmstads Näringslivs AB  |   Besöksadress: Köpmansgatan 20, 302 42 Halmstad   |   Tel: +46 (0)35 - 13 70 00  |   Fax: +46 (0)35 12 29 60   |   E-post: halmstadsnaringsliv@halmstad.se   l   Org.nr: 556509 -7663  l